BIST 9.674
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.508,10
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

20 bin memura SİCİL AFFI

Memur sendikaları, hükümetin söz verdiği ancak 2 yıldır bekleyen sicil affı için hükümete baskı yapıyor.

Abone ol

Memurlar, hükümetin söz verdiği ancak 2 yıldır bekleyen 20 bin 543 memurun yararlanacağı disiplin affının bu kez Meclis'ten geçmesini bekliyor

Memurlar, hükümet tarafından 2 yıl önce yapılan toplu görüşmelerde mutabakat altına alınan memur disiplin affının bu kez çıkarılmasını istiyor. Terfisi durdurulan, işten çıkarılan 20 bin 543 memura disiplin affı getiren tasarı bu hafta Meclis'te görüşülecek.Tasarıyla 23 Nisan 1999 tarihinden 14 Şubat 2005'e kadar işlenmiş fiillerden dolayı verilen bazı cezalar ve buna bağlı sonuçlar affedilecek.

Memur Disiplin affı daha önce 1 Mart'ta gündeme gelmesi planlanmış ancak Meclis'te nitelikli çoğunluk olan 330 milletvekilinin oyu sağlanamayacağı endişesiyle son anda Meclis gündeminde geri çekilmişti. Memurlar, bu kez milletvekillerinin kamu çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için el ele vererek bu tasarının çıkarılmasını istiyor. Tasarı askeri personel, hakimler ve savcılar ile yüz kızartıcı suçları kapsam dışı tutuyor. Disiplin affının çıkması çalışan AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş, hükümetin bu tasarıyla mağduriyetleri gidereceğini söyledi. Göktaş, hükümetin öteden beri bu teklifin yasallaşmasını istediklerini belirterek, bunun için bütün partili arkadaşların çok duyarlı olduğunu ifade etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, 2007 toplu görüşmeleri başlamadan önce bu affın çıkarılmasını isteyerek, "Askerler de kapsama alınsın. Bu affın memurlar için tam bir bayram yaşatmasını istiyoruz" dedi. Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız da disiplin affının biran önce çıkarılmasını isteyerek, yasanın yüz kızartıcı suçlar dışındaki tüm alanları kapsamasını talep etti.