BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.485,33
HABER /  GÜNCEL

2 yılda 7 öğretmen değiştiren öğrencinin isyanı

Konya'da öğrenim gören ilkokul 3. sınıf öğrencisi, 2 yılda 7 kez öğretmeni değiştirilince Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurdu.

Abone ol

Eğitim sisteminde son dönemde yapılan sık değişikliklere bir yenisi daha eklendi. Bir öğrencinin öğretmeni 2 yıl içiresinde tam 7 kez değiştirildi.

İlkokul 3. sınıf öğrencisi bunun üzerine, Kamu kurumlarıyla sıkıntılar yaşayan vatandaşların sorunlarını çözen Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurdu.

2 YILDA 6 VEKİL ÖĞRETMEN GELDİ

Konya’da Başarakavak İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören bir 3. sınıf öğrencisi, öğretmeninin Konya’da başka bir yere görevlendirilmesi sebebiyle 2 yıldır sınıflarına vekil öğretmen geldiğini, şu ana kadar 7 öğretmen değiştirdiğini, kadrolu öğretmen istediğini ombudsmana iletti.

OMBUDSMAN: HUKUKA VE HAKKANİYETE AYKIRI

Velinin de iznini alarak konuyu mercek altına alan ombudsman, Başarakavak İlkokulu’nda sınıf öğretmeni ihtiyacı zaten varken, buradaki bir öğretmenin başka bir alanda görevlendirilmesinin hukuka ve hakkaniyete uygun olmadığına karar verdi. 2014/2015 eğitim-öğretim yılından itibaren Başarakavak İlkokulu 4. sınıfında kadrolu bir sınıf öğretmeninin görevlendirilmesi konusunda Konya Valiliği’ne ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tavsiyede bulundu.

VEKALETEN GÖREVLENDİRME İSTİSNAİ BİR DURUM

Danıştay 5. Dairesi’nin önceki yıllarda aldığı örnek bir karara da atıfta bulunan Baş Ombudsman Nihat Ömeroğlu, kamu görevlerinin vekâleten yürütülmesinin, ancak hizmetin gerektirdiği durumlarda geçici olarak başvurulacak bir yol olduğunu bildirdi. Ömeroğlu buradan hareketle vekâleten görevlendirmenin geçici ve istisnai durumlarda başvurulan bir yol olduğunu kaydetti.