BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.451,95

2 yıl yaşlı gibi davrandı

2 yıl yaşlı gibi davrandı

Japon fotoğrafçı Kyoko Hamada, ABD’nin New York kentinde yaşlılara nasıl davranıldığını test etmek amacıyla iki yıl yaşlı gibi davrandı.

2 yıl yaşlı gibi davrandı

Japon fotoğrafçı Kyoko Hamada, ABD’nin New York kentinde yaşlılara nasıl davranıldığını test etmek amacıyla iki yıl yaşlı gibi davranarak sıra dışı bir projeye imza attı. 42 yaşındaki fotoğrafçı, 99 fotoğrafın yer aldığı ‘I Used To Be You’ adlı projeyi, kimsesi olmayan yaşlıları evlerinde ziyaret ettikten sonra oluşturmaya karar vermiş.

2 yıl yaşlı gibi davrandı

Daily Mail’in haberine göre, 15 yaşında ABD’ye taşınan fotoğrafçı, 2012’den bu yana ‘Kikuchiyo-san’ takma adıyla yaşlı gibi davrandığını söyledi. Eserleri daha önce çeşitli etkinliklerde sergilenen Hamada, karakterini, “Kırılgan ve narin bir varoluşta yaşayan yaşlı bir kadın” şeklinde tanımlıyor.

2 yıl yaşlı gibi davrandı

Kenttekilerin kimi zaman kendisine eşyalarını taşırken yardımcı olduğunu söyleyen Hamada, kimilerinin de umursamadığını ve proje genelinde yaşadığı en yoğun hissin yalnızlık olduğunu belirtti.

2 yıl yaşlı gibi davrandı

Huffington Post’a konuşan Hamada, “Kimsenin umurunda değil gibiydi ya da fark etmiyorlardı bile. New York’ta umursanmamak hali hazırda çok kolay, ancak Kikuchiyo-san olarak zaman zaman kendimi tam anlamıyla görünmez hissettim” dedi.