BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.410,52
HABER /  GÜNCEL

2 ton altın bu tarlada mı?

Milli mücadele döneminde halktan toplanan 2 ton altın burada mı? Tarlanın sahibi ilk kazmayı vurdu.

Abone ol Milli Mücadele dönemi kahramanlarından 'Bulgar Sadık'ın halktan topladığına inanılan 2 ton altını tarlasına gömdüğünü öne süren Abdullah Düzyol, kazı çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan izin aldı...

Kırklareli'nde 65 yaşındaki Abdullah Düzyol, tarlasında milli mücadele döneminde çetelere karşı savaşan 'Bulgar Sadık'a ait olduğunu ileri sürdüğü altınları bulmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan izin alarak kazı çalışması başlattı.

BİR AYLIK KAZI İZNİ

Bakanlıktan bir ay kazı izni alan Düzyol, 3 dönümlük tarlasında, polis ve müze müdürlüğü yetkililerinin kontrolünde iş makinesinin yardımıyla kazıya başladı. Düzyol, milli mücadele döneminde çetelere karşı savaşan 'Bulgar Sadık'ın, 13 yıl önce 102 yaşındayken Kırklareli'ne gelip tarlasında incelemelerde bulunduğunu söyledi.

TOPRAĞA GÖMÜLMÜŞ

Tarlasında 10 yıl önce de altın aradığını anlatan Düzyol, "Tarlamda Bulgar Sadık'a ait 2 ton altın olduğuna inanıyorum. Bulgar Sadık milli mücadele döneminde altınları bu toprağa gömmüş" dedi.

BULGAR SADIK KİMDiR?

Bulgar Sadık, çeşitli kaynaklara göre, mili mücadele öncesi ve sonrası İzmit ve çevresinde silah ve mühimmatın cepheye ulaştırılmasında görev almış bir isim. Yönetmen Lütfi Ömer Akad, 1954 yılında Murat Sertoğlu'nun romanından esinlenerek Bulgar Sadık 'Kaçın Türkler Geliyor' filmini yapmıştı.