BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.441,09
HABER /  DÜNYA

2 Kürt partisi terör listesinden çıktı!

ABD Kongresi’nin hazırladığı yasa tasarısıyla, Kürdistan Demokrat Partisi ve Kürdistan Yurtseverler Birliği “terör örgütleri listesi”nden çıkarıldı, yasayı Obama'nın onaylaması bekleniyor.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama' nın onaylamasının beklendiği, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongresi’nin hazırladığı yasa tasarısıyla, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) “terör örgütleri listesi”nden çıkarıldığını bildirdi.

ONAYLANMAK ÜZERE OBAMA'YA GÖNDERİLDİ

Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divan Başkanı Fuad Hüseyin, Rudaw’a yaptığı açıklamada, ABD yönetiminin konu hakkında kendilerini bilgilendirerek, “KDP ve KYB isimlerinin terör listesinden çıkaran yasa tasarısı onaylanmak üzere Başkan Obama’ya gönderildi” denildiğini belirtti.

Fuad Hüseyin, ABD Başkanı Barak Obama’nın tasarıyı onaylayacağını öngördüklerini ifade etti.

BARZANİ 'KDP VE KYB LİSTEDEN ÇIKANA KADAR ZİYARET YOK' DEMİŞTİ

ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Brett Mac Gurk, twitter hesabından paylaştığı bir mesajda, ülkesinin KDP ve KYB isimlerini “terör listesi”nden çıkardığını bildirmişti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, daha önce KDP ve KYB listeden çıkarılıncaya kadar Amerika’yı ziyaret etmeyeceğini açıklamıştı.

İki partinin üyeleri, sözkonusu listeden dolayı ABD’den vize alma konusunda sıkıntı çekiyordu.