BIST 9.797
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,59
HABER /  POLİTİKA

2. İmralı heyetinde sürpriz isim

İmralı'ya kimlerin gideceği merak konusuydu. Abdullah Öcalan ile görüşmek için İmralı'ya gidecek isimler belli oldu.

Abone ol

Ahmet Türk, BDP'li Sırrı Sakık ve Ayla Akat Ata İmralı Cezaevi'ne gidecek.

3 PKK'lı kadının cenazesinde sert konuşma yaptığı için Erdoğan'ın öfkesini üzerine çeken Ahmet Türk'e İmralı vizesi çıktı. 

Öte yandan İmralı'ya gidecek ikinci heyetle ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''Çözüm süreci verimli şekilde yürüyor'' dedi.

3 Ocak'tan sonra ikinci İmralı seferi için BDP ve hükümet arasında yaşanan kriz aşıldı. Adalet Bakanlığı adaya gidecek üç ismi BDP'ye bildirdi. Radikal gazetesi de İmralı'ya gidecek isimleri okurlarına aktardı.

Rifat Başaran imzalı habere göre DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk ile BDP’li Sırrı Sakık ve Ayla Akat Ata’nın önümüzdeki günlerde İmralı Cezaevi’ne gitmesine karar verildi.

Erdoğan'ı övdü, İmralı biletini aldı

Ahmet Türk'ün 3 PKK'lı kadının cenazesinde sarf ettiği sözlerin ardından oluşan gerginliğin yumuşamasında, Başbakan Erdoğan'a dayısını kaybetmesi dolayısıyla taziye telefonu açan BDP'lilerin verdiği sıcak mesajların etkili olduğu belirtiliyor. Alınan bilgiye göre İmralı'ya gidecek yeni heyete dahil olan Sırrı Sakık, görüşmede Erdoğan'a başsağlığı diledi ve İmralı sürecini hatırlatarak, 'Bu aralar güzel şeyler konuşuyorsunuz' dedi. Bunun üzerine Erdoğan, Türk'ün açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı 'Bu süreçte bazı açıklamaların yapılması doğru değil. Siz de arkadaşlarınızı kontrol etseniz iyi olur' sözleriyle dile getirdi.

TÜRK'Ü ÖCALAN İSTEMİŞ

Haberde Paris’te öldürülen üç PKK ’lı kadın için Diyarbakır’da yapılan cenaze törenindeki konuşması nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın tepkisini çeken Türk'ün tekrar ‘ada’ya gelmesini Öcalan’'ın istediği belirtiliyor.

TÜRK ERDOĞAN'I TELEFONLA ARAMIŞ

Heyette Türk’ün yer alması sürpriz olarak değerlendirilirken, Türk’ün geçen haftalarda Başbakan Erdoğan ile irtibata geçerek, Diyarbakır’da yaptığı konuşmayla ilgili görüştüğü öne sürüldü. Ancak Başbakanlık kaynakları bunu teyit edecek bilgilerin kendilerinde bulunmadığını belirtti.

DEMİRTAŞ TÜRK'E SAHİP ÇIKMIŞTI

BDP Eşbaşkanı Demirtaş, katıldığı bir televizyon programında, Başbakan Erdoğan’ın İmralı’ya gitmesine karşı çıktığı Türk’e sahip çıkarak, “Bu hepimizin ortak düşüncesidir. Türk ‘ada’ya, gidemeyecekse, BDP’den gidecek tek milletvekili yoktur” demişti.

Haberin tamamını okumak için