BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,74
ALTIN 2.498,23
HABER /  EKONOMİ

2 günde 1 milyon lira bıraktı

Dubai Şeyhi Abdullah Al Futtaim, Muğla'ya getirdiği yatıyla ilçeye 1milyon dolar kazandırdı.

Abone ol

Dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan ve iki gündür Muğla Marmaris Limanı'nda demirli olan Dubai Şeyhi Abdullah Al Futtaim'in 110 metrelik super yatı "Radiant' sayesinde yakıt, bağlama parası gümrük giriş çıkışı gibi, ilçeye yaklayık 1 milyon lira bıraktığı belirtildi.

İlçedeki marinalara sığmadığı için Marmaris Limanı'nın küçük iskelesine yanaştırılan yata, İzmir Aliağa Rafinerisi'nden 3'ü kara, biri de denizden gelen 4 tanker, yaklaşık 4 saatte yata 400 ton transit (gümrüksüz) yakıt doldurdu.

ACİL DURUMLAR İÇİN HERŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ

Yatta Al Futtaim ya da yakınlarının olup olmadığı hakkında bilgi verilmezken, dünyanın en büyük yatları listesinde 23'üncü sırada yer alan Radiant'ın, Marmaris'in ardından Doğu Akdeniz'in sularına açılacağı belirtildi.

2 gündür Marmaris'de demirli olan güçlü askeri su topu bulunan yatta, savaş uçaklarında acil durumlarda koltuk fırlatmaya benzeyen özel bir güvenlik sistemi bulunduğu öğrenildi. Korsan saldırısı ya da acil durumda turbo motorları sayesinde 75 knot hızla gidebilen güvenlik botu da bulunan yatta, jakuzi, spor salonu, çalışma odası, jetskiler ve bir de mini denizaltı yer alıyor.