BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,15
ALTIN 2.325,29
HABER /  DÜNYA

19 ölü polisin intikam operasyonu mu?

Brezilya'nın Sao Paulo eyaletinde 19 kişinin vurularak öldürülmesiyle ilgili en az 6 kişi tutuklandı.

Abone ol

Yerel medyada yer alan haberlere göre, sayıları 500'ü bulan güvenlik gücünün katıldığı operasyonda 5 polis memuru ve bir koruma tutuklandı.

Sao Paulo Kamu Güvenliği Birimi Başkanı Alexandre de Moraes, operasyonda evlerinde kayıt dışı silah ve mühimmat bulunan iki askeri polisin de gözaltına alındığını ancak bu gözaltıların cinayetlerle bağlantısının olmadığını belirtti.

Araştırmayı titizlikle yürüttüklerini söyleyen Moraes, olayla ilgisi olduğundan şüphelendikleri başka kişilerin de olduğunu ancak yeterli kanıt bulunmadığı için haklarında tutuklama kararı çıkarılamadığını açıkladı.

Sao Paulo Eyalet Valisi Geraldo Alckmin, saldırılara karışan polislerin, işten çıkarılacağını ve haklarında soruşturma açılacağını kaydetti.

2 POLİSİN ÖLDÜRÜLMESİNİN İNTİKAMI İDDİASI

Ağustos ayında, üç saat içinde 15 kişi Osasco'da, 3 kişi Barueri'de, 1 kişi de Itapevi'de vurularak öldürülmüştü. Cinayetlerin, olaydan 1 hafta önce öldürülen 2 polis memurunun intikamını almak için işlenmiş olabileceği düşünülüyor.

Brezilya Kamu Güvenliği Forumu, polisin 2014 yılında 3 bin 22 kişiyi öldürdüğünü bildirmişti.

Brezilya hükümeti, UNESCO ve Latin Amerika Sosyal Bilimler Enstitüsü, ortak hazırladıkları raporda, 2012 yılında ülkede 42 bin 416 kişinin ateşli silahlarla öldürüldüğünü açıklamıştı.