BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,40
HABER /  GÜNCEL

19 Mayıs töreninde çelenk gerginliği

Taksim’de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen anıta çelenk koyma töreninde gerginlik yaşandı. Siyasi parti temsilcileri, k...

Abone ol

Taksim’de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen anıta çelenk koyma töreninde gerginlik yaşandı. Siyasi parti temsilcileri, kendi çelenklerini resmi program içerisinde anıta koyamayınca tepki gösterdi.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Taksim’de resmi tören gerçekleştirildi.
Törene İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, Kültür ve Turizm İl Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve siyasi parti temsilcileri katıldı. İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koydu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile son buldu.
Törenin sona ermesinin ardından bir siyasi partili, “Siyasi partilerin çelenkleri konmadı. Nasıl bitiyor tören, nasıl tören bu. Kim düzenliyor bunu” diye tepki gösterdi. Diğer siyasi parti temsilcileri de alkışlarla destek verdi. Bu sırada protokol üyeleri tören alanından ayrıldı. Törenin bitmesinin ardından CHP ve diğer siyasi partiler çelenklerini Cumhuriyet Anıtı’na koydu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da töreni eleştirerek, “Tören gibi bir şey değil bu. Böyle bir tören olmaz. Ne vali var ne belediye başkanı var. Bir tören programı olması lazım. Siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının da bugüne dair şükranlarını sunmaları lazım. Çok acı bir şey. Bunun inşallah son olmasını diliyorum” dedi.
Bir başka partili ise, “30 saniyede Mustafa Kemal devrimlerinin başlangıç noktası olan 19 Mayıs’ı gözden kaçırıyorlar. Cumhuriyetin geldiği noktayı göstermesi açısından bu tören bir simgedir. Herkese bunu hatırlatmak istiyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.
(İHA)