BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.435,70
HABER /  GÜNCEL

19 Mayıs şiirleri kısa ve uzun lise düzeyi (3 ve 4 kıtalık örnekler)

19 Mayıs şiirlerini kısa ve uzun örneklerle sizler için derledik. Haberimizden 3 ve 4 kıtalık 19 Mayıs şiirlerine ulaşabileceğiniz gibi daha uzun örneğin lise seviyesi 19 Mayıs şiirlerine de ulaşabilirsiniz.

Abone ol

19 Mayıs şiirlerini sizler için derledik. 19 Mayıs cuma günü kutlanacak olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı için şiir örnekleri internethaber.com'da. 19 Mayıs şiirleriyle ister okul ödevlerinizi hazırlayın isterseniz sosyal medyadan kutlama mesajı yayınlayın. Haberimizde 3 ve 4 kıtalık 19 Mayıs şiirlerine ulaşabileceğiniz gibi, lise düzeyine uygun uzun 19 Mayıs şiirlerini de okuyabilirsiniz. 

Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ayak basması ile başlayan Kurtuluş Savaşı, başarıyla sonuçlandıktan sonra 29 Ekim 1923′te Cumhuriyet ilan edildi. Atatürk Cumhuriyeti Türk gençliğine armağan etti. Ülkemizde her yıl Kurtuluş Savaşının başlangıcı olan 19 Mayıs günü “ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI” olarak kutlanır. Milletimiz için kahramanlık destanı olan 19 Mayıs ile ilgili en güzel şiirleri sizler için derledik. İşte 19 Mayıs'ta okuyabileceğiniz en güzel ve anlamlı şiirler...

19 MAYIS GENÇLİK MARŞI

Bir şerefli milletin şanlı çocuklarıyız / Kalplerimiz, nabzımız, vatan diyerek atar./ Ayrılmadan yürürüz, aynı yolda erkek, kız./ Ruhumuzda ateş var, göğsümüzde iman var…

Vücudumuz yay gibi, bacaklarımız çevik, / Kalplerde cumhuriyet, başımızdadır bayrak, /Bir emanet taşırız, Ata’mıza söz verdik./ Kuvvetimizi, gücümüzü, kanımızdadır kaynak…

Bilgi ile sporu, yürütürüz atbaşı, /Çalışkanlık, çeviklik atalardan mirastır./
Türk olmanın amacı kazanmaktır savaşı…/ Bize ülkü yaraşır, bize hamle yaraşır.

19 Mayıs bizim en kutsal bayramımız./ Tarihlerde var mıdır, böyle bir günün eşi ?/ Bu pınardan içiyor, alıyoruz kuvvet, hız,/ Bu ocaktan yakıyor bütün gençlik ateşi… İ. HAKKI TALAS

'NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!'

Duyurdu dünyaya, Türkün gücünü/ Ününü şanını, yaydı ATATÜRK!/ Kahrolan milletinin, aldı öcünü/ Tarihe ismini, yazdı ATATÜRK!

Yoktu gözünü, onun korkutan/ Alacaktı vatanı, çakaldan kurttan/ Ordunun yanında, o baş komutan/ Tarihe ismini, yazdı ATATÜRK!

Vatanı almanın, yolu akıldı/ Süngüler düşmana, doğru takıldı/ En büyük adım,o gün atıldı/ Tarihe ismini, yazdı ATATÜRK!

Kırıldı düşmanın, beli büküldü/ Alındı ciğeri, o gün söküldü/ İzmir'de denize, hepsi döküldü/Tarihe ismini, yazdı ATATÜRK!

Kanlara boyandı, aziz toprağım/ Göndere çekildi, nazlı bayrağım/ Şükürler olsun, sana ALLAH'ım/ Tarihe ismini, yazdı ATATÜRK!/ Türklüğün şanını, yaydı ATATÜRK!/ Türklüğün şanını, yaydı ATATÜRK!

ATATÜRK KURTULUŞ SAVAŞINDA

Bir gemi yanaştı Samsun’a sabaha karşı/ Selam durdu kayığı, çaparası, takası, / Selam durdu tayfası./Bir duman tüterdi bu geminin bacasından bir duman/ Duman değildi bu/ Memleketin uçup giden kaygılarıydı.
Samsun limanına bu gemiden atılan/Demir değil Sarılan anayurda/ Kemâl Paşa’nın kollarıydı./ Selam vererek Anadolu çocuklarına/
Çıkarken yüce komutan/ Karadeniz’in hâlini görmeliydi./ Kalkıp ayağa ardısıra baktı dalgalar/ Kalktı takalar,/ İzin verseydi Kemâl Paşa
Ardından gürleyip giderlerdi/ Erzurum’a kadar.

19 MAYIS ŞİİRİ

Yıl 1919 Mayıs’ın ondokuzu/ İşgal altında ülkem dağıtılmış ordusu.
Anadolu perişan şimdi gözler yollarda,/ Bandırma vapuruyla Atam azgın sularda.

Karadeniz hırçın kız Karadeniz dalgalı/ Bir yürek çırpınıyor vatanına sevdalı./ O yürekle değişti milletimin kaderi./ Kölelik olamazdı yaşamanın bedeli.

Bir güneş doğuyor bak Samsun ufuklarından!/ Bir ışık yükseliyor o kapkara sulardan./ Öyle muhteşem bir nur ki ulaşıyor semaya,/ Yeniden hayat verdi o nur Anadolu’ya.

Samsun’da atan yürek Erzurum’dan duyulur./ Bebelerin sütüyle Türk ordusu kurulur./ Havza,Erzurum, Sivas kurtuluşu müjdeler./ Vahdettin, Damat ferit hani şimdi nerdeler?

Milletin iradesi Ankara’da buluştu./ Bu ne güzel bir haber bu ne muhteşem muştu./ Artık zafer yakındır yakındır güzel günler./ Sakarya, Kocatepe top sesleriyle inler.

İzmir’in kurtuluşu düşmanın sonu oldu./ Yurduma göz koyanlar kanlarında boğuldu./ Şimdi anıyor millet ecdadını şükranla./ Gerekirse tarihi yazarız yine kanla SİNAN ORHAN

O GELİYOR

Yıl 1919
Mayıs'ın on dokuzu.
Kızaran ufuklardan kaldırıyor başını
Yeryüzüne can veren,
Cana heyecan veren
Al yüzlü Oğan güneş.
Takanın burnu nasıl Karadeniz'i yırtar ?
Siz de bir an öyle yırtınız uykunuzu.
Uyanın Samsunlular!
Kurutacak gözlerde umutsuzluk yaşını
Al yüzlü Oğan güneş.
Bugün Çaltıburnu'ndan gülerek doğan güneş.

YIL 1919

Mayıs'ın on dokuzu.
Uyanın Samsunlular.
Uyumak ölüme eş.
Diriltir ruhunuzu,
Ufukta bir gemi var.
Fakat bu gemi niçin böyle yavaş geliyor ?
Fakat yolu mu az, yoksa yükü mü ağır ?
Bu gemi umut yüklü, insan yüklü, hız yüklü !
İçinde bu vatanın derdiyle yanan bağır.
Kurulacak yarını düşünen baş geliyor.
Bir baş ki, gökler bir küme yıldız yüklü.
Bu gemi onun için böyle yavaş geliyor.