BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,73
HABER /  GÜNCEL

184 çocuğun kaderi Berkin'le aynı!

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Berkin Elvan'ın ölümü sonrası Berkin Elvan'la yanı kaderi paylaşan çocukların sayısını açıkladı

Abone ol

Berkin Elvan'ın ölümü akıllara benzer şekilde ölen diğer çocukları getirdi. Ölen çocuklara ilişkin acı rakamları ise CHP'li Sezgin Tanrıkulu açıkladı.

"12 yılda 184 çocuk."

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siirt'te bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Berkin Elvan'ın cenazesnin kalktığı gün, Türkiye'deki çocuk ölümleriyle ilgili rakam verdi.Baykan ilçesinde partisinin seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdikten sonra basın toplantısı düzenleyen Tanrıkulu, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mazlum siyaseti yapmaya hakkı yok" dedi ve ekledi:

"2002 yılından bu yana 184 çocuk çıkan olaylarda yaşamını yitirmiş."

Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"2004 yılında Uğur Kaymaz ve babası, 12 kurşunla Kızıltepe'de öldürüldü. Mardin'deki duruşmaya ben de avukat olarak gittim. Duruşmaya gelmesi gereken sanıklar Mersin, Bursa ve Eskişehir'e gönderildi. Mahkemeye gelmediler ve o dava orada görülmedi, dava Eskişehir'e gitti. Eskişehir'de polisler beraat ettiler. Geçen hafta Türkiye en ağır mahkumiyeti Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde aldı. Bu hükümet döneminde aldı."