BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.411,12
HABER /  DÜNYA

1.7 milyonluk sahte akaryakıt operasyonu

Afyonkarahisar’da polis tarafından bir işyerine düzenlenen operasyonda, piyasadan topladıkları yağları kullandıkları yöntemle sahte akaryakı...

Abone ol

Afyonkarahisar’da polis tarafından bir işyerine düzenlenen operasyonda, piyasadan topladıkları yağları kullandıkları yöntemle sahte akaryakıta çeviren bir şebeke çökertildi. Yapılan baskında piyasa değeri 1,7 milyon lira olan sahte akaryakıt ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan 6 kişi adliyeye çıkartıldı.
Edinilen bilgilere göre, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren bir atık yağ işleme tesisine operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen operasyonda, piyasadan toplanan atık yağların, sanayi yağları ve bazı katkı maddeleri ile birleştirip piyasaya akaryakıt olarak sürüldüğü tespit edildi. Operasyonda, Ege Bölgesi’ndeki petrol istasyonlarına dağıtılmak üzere hazırlanan 500 ton kaçak akaryakıta ek konulurken, olayla ilgili gözaltına alına alınan şahıslardan, R.A., A.T., M.T., C.B., F.T., ve H.K. emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildiler.
Öte yandan, gayri resmi kaynaklardan alınan bir başka bilgide ise şebekenin satışa sunulmak üzere hazırladıkları akaryakıtları, sevk sırasında olası bir polis kontrolüne karşıda bir başka sahtecilik yönetmi ile güvence altına aldıkları belirtildi. Şebekenin kontroller sırasında kullandığı yöntemin ise sahte markerler kullanarak, (belirleyici maddeler) polisin aldığı numunelerin normal sonuç vermesini sağladıkları belirtildi.
(İHA)