BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.504,70
HABER /  POLİTİKA

'16 Nisan'da demokrasi güçlenecek'

Başbakan Binali Yıldırım Lefkoşe'de referandum mitingine katıldı, 16 Nisan'da demokrasinin daha da güçleneceğini söyledi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Temmuz'da Kuzey Kıbrıs'ın FETÖ ve PKK'ya en iyi dersi vereceğini söyledi. Türkiye'de ne varsa, Kıbrıs'ta da o olacak diye konuşan Yıldırım, yeni anayasa ile demokrasinin daha da güçleneceğini söyledi.

Binali Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gitti. Yıldırım, havalimanında KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün tarafından resmi törenle karşılandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya gelen Başbakan Yıldırım, daha sonra Lefkoşe'de düzenlenen referandum mitingine katıldı. Yıldırım şunları söyledi:

"Sizin yüzü güldüğünde Türkiye'nin yüzü güler. Sizin huzurunuz, Türkiye'nin huzurudur. Her iki ülkeyi bize emanet bırakan şehit ve gazilerimiz bizdir. Bayrağımızın sancağımızın anlamı birdir. Sizlerin karşılaştırdığınız sıkıntıların çözüme kavuşması, rahat ve huzur içinde bir yaşam için büyük bir çaba gösteriyoruz. Türkiye'den gelerek burada yaşayan kardeşlerimizin sorunlarını biliyoruz. Kuzey Kıbrıs'la işbirliği içinde bu sorunları çözüme ulaştırıyoruz.

"TÜRKİYE'DE NE VARSA, KIBRIS'TA DA O OLACAK"

Ne olursa olsun çözüm olsun anlayışında değiliz. Bu konuda Kıbrıs Türkü'nün haklarını korumaya devam edeceğiz. Güvenlik kaygılarının giderilmesinin her türlü garantisi anavatan Türkiye'dir. Sizleri her platformda desteklemeye, sorunları çözmeye gayret göstereceğiz. Diğer yandan Kuzey Kıbrıs'ın daha ilerlemesi için ne lazımsa bunları da yapmaya devam edeceğiz. Bizim Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimiz için bir ölçümüz var. Türkiye'de ne varsa, Kıbrıs'ta da o olacak.

"HAYIR'DAN HAYIR ÇIKMAZ, EVET'TE BEREKET VARDIR"

PKK, FETÖ, HDP, DEAŞ ne diyor? Hayır diyorlar. Avrupalılar da 'evet' diyen kardeşlerimizle buluşmamamız için hayır diyorlar. Hayır'dan hayır çıkmaz, evet'te bereket vardır. Ne kadar engelleme yaparsanız yapın, Avrupa'da vatandaşlarla, memleket sevdalılarıyla buluşmayı önlemeye çalışırsanız çalışın, şunu bilin ki korkunun ecele faydası yok. Vatandaşlarımız bunu görüyor, daha da hırslanıyor. Evet'ler sandıkları dolduracak ve 16 Nisan'da size en güzel dersi verecek.

"15 TEMMUZ 2016'DA SİZLERİN KALBİ TÜRKİYE İÇİN ATTI"

15 Temmuz'da Kıbrıs'ın Türkiye'ye verdiği desteği biliyoruz. 1974'te kalbimiz nasıl Kıbrıs için attıysa, 15 Temmuz 2016'da sizlerin kalbi de Türkiye için attı. Anavatan için attı. Böyle bir günde Lefkoşa'nın, Girne'nin, Gazimağusa'nın, Güzelyurt'un, İskele'nin bizimle bir ve beraber olması göğsümüzü kabartmıştır. Sizin sevginiz, kardeşliğiniz bizim için dünyaya bedeldir.

"GÜCÜMÜZ ETKİNLİĞİMİZ DAHA DA ARTACAK"

Türkiye'de artık darbe ve vesayet dönemleri geride kalmıştır. Şimdi tarihi öneme sahip yeni süreçte evvel Allah 16 Nisan'daki halk oylamasıyla demokrasimizi daha da güçlendireceğiz. Yeni anayasa değişikliği ile gücümüz, etkinliğimiz daha da artacaktır."