BIST 9.530
DOLAR 32,43
EURO 34,74
ALTIN 2.479,26
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

16 Ekim 2016 KPSS soru ve cevapları önlisans ÖSYM'de

16 Ekim 2016 KPSS önlisans soruları ve cevap anahtarları ais.osym.gov.tr'den açıklandı. KPSS soru ve cevapları ÖSYM ile aynı anda internethaber.com'da.

Abone ol

KPSS soruları ve cevapları ÖSYM'nin aday işlemleri sayfası ais.osym.gov.tr'den açıklandı. KPSS soruları ve cevap anahtarları 16 Ekim 2016 ÖSYM ile aynı anda internethaber.com'da. KPSS önlisansgenel kültür ve genel yetenek soruları ve cevapları cevap anahtarlarıyla birlikte haberimizde.

KPSS 16 EKİM 2016 SORULARI VE CEVAPLARI SORGU EKRANI

KPSS soruları ve cevapları için adaylar ÖSYM ais.osym.gov.tr adresine giriş yapmalı. KPSS adayları ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası ais.osym.gov.tr'ye ÖSYM aday şifreleri ve TC Kimlik Numaralarıyla giriş yapacaklar. KPSS soruları ve cevap anahtarları ÖSYM ais dışında başka bir yerden açıklanmayacak. 

ösym kpss 2016 önlisans soruları ve cevap anahtarları yayınlandı

2016 yılı içerisinde yapılması planlanan lisans, ön lisans ve ortaöğretim KPSS'nin tamamlanması ve sonuçlarının açıklanmasının ardından, B Grubu kadrolar için tercihler alınmaya başlanacak. Tüm sonuçların ardından yayımlanacak olan B Grubu tercih kılavuzu, adayların yapacağı tercihlerdeki kadro sayıları ve koşulları konusunda fikir verecek. Adaylar kılavuzun da yayımlanmasının ardından tercihlerini internet aracılığıyla gerçekleştirebilecek.

KPSS ÖNLİSANS YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

Adaylar ilk kez yapılacak yerleştirme işlemlerinde herhangi bir ücret ödemezken, aynı sınav sonucu ile yapacakları tüm yerleştirme işlemlerinde ücret ödeyecek. Yerleştirme işlemleri puan, tercih ve kadro sayılarına göre yapılacak olan adaylar, yerleştirme işlemiyle ilgili esasları tercih kılavuzundan öğrenebilecek. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacak.

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacak. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacak.