BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,44
ALTIN 2.487,83
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

16 bin dolara lüks konut

Dünyanın sayılı gayrimenkül şirketi Türkiye'ye geliyor. TOKİ ile işbirliği yapacak firma, ucuz konutta öncü isim..

Abone ol

Meksika merkezli, dünyanın en büyük ilk 5 gayrimenkul şirketinden biri olan Homex, Türkiye'de gerçekleştirmeyi planladığı yatırımlar için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile işbirliği yapacak.

Sabah'ın haberine göre, Homex'in Yönetim Kurulu Başkanı Eustaquio de Nicolas, geçtiğimiz günlerde İstanbul ile Ankara'yı ziyaret ederek TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ve ekibiyle görüştü.

Ürettiği konutların yüzde 70'ini 16 bin ile 32 bin dolar arası fiyatla satan ve satın alınabilir konut (affordible house) projesi geliştirme konusunda uzman olarak gösterilen şirketin patronu, bazı projelerin şantiyelerini gezdi.

Görüşmeler neticesinde, Eustaquio de Nicolas'ın TOKİ ile işbirliği kararı aldığı ve kısa süre sonra kurulacak bir çalışma ekibiyle İstanbul, Ankara ve Harran Ovası'ndaki bazı projeleri incelemek üzere geri döneceği belirtildi. Hem Meksika hem de New York borsasına kote olan Homex'in piyasa değeri 5 milyar doların üzerinde. Büyük sermaye gücüne sahip olduğu bilinen şirketin Türkiye'de iş yapmanın yanı sıra finansman sağlama konusunda da istekli olduğu belirtildi.

45-75 metrekare arasında

* 2007'de 53 bin konut üreten Homex, 2008'de 60 bin konuta uluşacak.

* Homex'in ürettiği ucuz konutlar 45 ile 75 metrekare arasında.

* Şirketin lüks projelerinde ise fiyatlar 120 bin ile 240 bin dolar arasında.

* Homex, genellikle 2 veya 3 katlı konutlar inşa ediyor. Projeler alım gücünün artmasına bağlı olarak genişletilebilir biçimde geliştiriliyor. Yani konutlara lego gibi ek bölümler ilave edilebiliyor.

* ABD, Mısır, Hindistan'ın da aralarında bulunduğu pek çok ülkede yatırımlar yapan şirketin 2007 cirosu 2.5 milyar dolar.