BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.513,67
HABER /  GÜNCEL

15 yıl beslediği balık onu terk etmedi

15 yıl beslediği balığı yaşlandığı için göle bıraktı ancak balık onu terk etmedi. İşte mucize gibi bir hikaye...

Abone ol

Zonguldak'ta bir amatör balıkçı 15 yıl önce yakaladığı ve evladı gibi baktığı sazan balığını, "Yaşlandı" diye doğal ortamına bıraktı. Ancak dev balık geri döndü. Mucize gibi anlara tanık olanlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Kozlu beldesine bağlı İhsaniye Mahallesi'nde ikamet eden 41 yaşındaki amatör balıkçı Abdulkadir Altuntaş, 15 yıl önce Ulutan Barajı'ndan yaklaşık iki kilogram ağırlığında sazan balığı tuttu. Boyu on santimetre uzunluğunda olan balığı, diğer balıklar ile birlikte evinin önündeki beş metre kare havuzunda beslemeye başlayan Altuntaş, balığını ciğer, haşlanmış yumurta ve mısırla besledi.

2 KİLODAN 25 KİLOYA

Uzun yıllar Altuntaş Ailesi tarafından beslenen balığın boyu yaklaşık 70 santimetreye, ağırlığı ise 25 kilograma ulaştı. Amatör balıkçı Abdulkadir Altuntaş ise evladı gibi baktığı balığını 'Yaşlandı' diye doğal ortamına bırakmak istedi.

Havuzdan aldığı balığı bir çuvala koyan Altuntaş, ailesi ve balık ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Büyük sevgi gösterdiği balığını öpen Altuntaş, Ulutan Barajı'nın yolunu tuttu. Altuntaş, 15 sene önce Ulutan Barajı'ndan yakaladığı balığını tekrar doğal ortamına bırakmak istedi. Ayakkabıları ile suyun içine giren Altuntaş, balığını da suyun içine bıraktı. Balığını son kez öpen Altuntaş, "Bundan sonrası sana ait. Oltalara yakalanmıyorsun, onlara başka balıklar yakalansın" dedi. Kısa süreliğine suda dolaşan balığın tekrar Altuntaş'a geri gelmesi ise izleyenleri hayretler içerisinde bıraktı. Balığı tekrar sudan alan Altuntaş, "Gel babaya yavrum gel" diyerek balığını kucağına aldı. Son bir kez daha vedalaşan Altuntaş, balığı tekrar suya attı. Dev sazan balığı ise suyun içinde gözlerden kayboldu.