BIST 9.627
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.496,03
HABER /  GÜNCEL

15 Temmuz'un 2 ve 3 numarasının son hali cezaevinde çekildi

15 Temmuz darbe girişimini Adil Öksüz’le birlikte yöneten ihanetin 2 ve 3 numarası Kemal Batmaz ile Harun Biniş'in cezaevi görüntüleri ortaya çıktı.

Abone ol

ANKAR Cumhuriyet Başsavcılığı'nın titiz çalışmasıyla 15 Temmuz darbe girişimini Adil Öksüz'le birlikte yönetenler deşifre edildi. Savcılık 12 sivil hain için gözaltı kararı çıkarttı. Bunlardan 6'sı gözaltna alındı. Soruşturmada en kritik adım ise 16 Temmuz'da Akıncı Üssü'nde yakalanıp tutuklanan iki imamın firari Adil Öksüz'le darbeyi yönettiğinin tespit edilmesi oldu.

İHANETİN İKİ VE ÜÇ NUMARASI

Bu isimler Kaynak Holding'te yöneticiyken darbe girişimi için görevini bırakan Kamal Batmaz ve FETÖ'nün bilişim uzmanı Harun Biniş'di. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ iddianamesine giren gizli tanık Kuzgun'un ifadesinde "Adil Öksüz'ün villadaki darbe toplantısında at kuyruklu biri vardı. Kim olduğunu bilmiyorum" diyerek tarif ettiği kişinin Harun Biniş olduğu anlaşıldı. 

Kemal Batmaz cezaevi görüntüleri
Kemal Batmaz

Kemal Batmaz'ın ise 15 Temmuz darbe girişiminden önce 4 kez, Adil Öksüz'le birlikte ABD'ye giderek Fethullah Gülen'le görüşüğü belirlendi. En son 11 Temmuz'da Öksüz ile birlikte ihanet girişimini onaylatmaya Pensilvanya'ya giden Öksüz ve Batmaz'ın dönüş yolunda görüntüleri de tespit edildi. İki hain, 13 Temmuz günü saat 11:52'de Atatürk Havaalanı Kameralarına yakalandı. 

Harun Biniş cezaevindeki son hali
Harun Biniş