BIST 8.887
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.239,15
HABER /  GÜNCEL

15 Temmuz'dan önce... Erdoğan darbeci yaverini çakıyla sınamış!

15 Temmuz darbe girişiminden 16 gün önce Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ilginç bir olay yaşanmış.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu an tutuklu bulunan darbeci yaveri Albay Ali Yazıcı’yı bir ‘çakı’ uzatarak sınamış.

Ankara Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan’ın verdiği bilgiye göre, FETÖ’cülerin ihanetinin boyutunu ortaya koyan olay, 29 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verilen iftar yemeğinden 1 saat önce meydana geliyor.

Habertürk Gazetesi'nden Bülent Aydemir'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaveri arasında geçen diyalog, Yaver Albay Ali Yazıcı’nın ifadesiyle ortaya çıkıyor.

Cumhurbaşkanı ile yaver arasında geçen diyalog şöyle...



Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftardan 1 saat önce Yazıcı’yı makam odasına çağırarak bir zarf uzatıyor ve açmasını istiyor. Zarfta kendisi hakkında bir yazı olduğunu düşünen yaver, tereddüt geçirip zarf açacağı bulamayınca Cumhurbaşkanı Erdoğan ona kırmızı saplı küçük bir cep çakısı uzatarak “Al bununla aç” diyor.

Yazıcı, zarfı açıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kâğıdı çıkarıp okumasını istiyor. Yazıcı’nın paniği daha da artıyor. Ancak yazının kendisiyle ilgili olmadığını anlayınca derin bir nefes alıyor. Zarfı açtığı çakıyı Cumhurbaşkanı’na uzatan Yazıcı, “Sende kalsın, lazım olur” yanıtını alıyor.

YAVERDEN EMİR ASKERİNE: GİT ŞU GENELKURMAY BAŞKANI'NI AL GEL

Aynı gün İstanbul Yeşilköy’de düzenlenen terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye’de güvenlik zirvesi düzenledi.Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da katıldı. Orgeneral Akar’ın Külliye’ye gelişinde karşılanması görevi bulunan Ali Yazıcı, kendi emir askerine “Git şu Genelkurmay Başkanı’nı al gel” diye sesleniyor ancak sonra Akar’ı kendisi karşılıyor.

DİKKAT ÇEKİCİ SÖZLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o günkü iftar yemeğinde FETÖ’yle ilgili sözleri de dikkat çekiciydi: “İnlerine gireceğiz demiştim; girdik. Ne oldular? Kimi Pennsylvania’ya kaçtı, kimisi Avrupa’ya, kimisi değişik yerlere kaçtı, bine yakın kaçanların sayısı. Cumhurbaşkanlığı’na da girmişlerdi, belki hâlâ da vardır. Onların üzerinde de çalışıyoruz, söyleyeyim, ya kendileri istifa eder giderler, nereye giderlerse gitsinler ama burayı lekeleyemezler.”

‘ÇORLU’YA TAYİNİM ÇIKMIŞTI’

Darbe girişiminin ardından tutuklanan Başyaver Ali Yazıcı, savcılıktaki ifadesinde, nisan ayında Çorlu Topçu Alay Komutanlığı’na tayininin çıktığını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın uygun göreceği bir zamanda Çorlu Alay Komutanlığı’na gidecektim ancak 15 Temmuz tarihi itibarıyla görevimin başındaydım” demişti.