BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.297,55
HABER /  GÜNCEL

15 Temmuz şehitlerini zirveye taşıdılar

İki Türk dağcı, 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini dünyanın en tepe zirvelerine taşımak için kollarını sıvadı. ABD'de 7 bin metrelik tırmanış gerçekleştiren dağcılar oradan aldıkları parçayı Erdoğan'a hediye etti.

Abone ol

15 Temmuz şehitlerinin ismini ABD'nin en zirvesi olan And Dağları'na çıkaran dağcılar Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuğu oldu. İki zirve tutkunu dağcılar, Acconcagua Dağı'nın en yüksek noktasından getirdikleri parçayı Erdoğan'a hediye etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, And Dağları'na tırmanan dağcıları dün Beştepe'de kabul etti. Dağcılar, Aconcagua Dağı'nın en yüksek noktasından getirdikleri bir parçayı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye ettiler.

Amerika Kıtasının en yüksek dağı And Dağlarından Aconcagua Dağı'nın 7 bin metre yüksekliğine tırmanan Dilaver Kişili ve Çetin Bayram, 15 Temmuz yüksek demokrasi tırmanışını gerçekleştirip, en yüksek noktasından bir parçayı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye ettiler.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİNİ ZİRVEYE TAŞIDILAR

Tırmanışla ilgili İnternethaber'in sorularını cevaplayan Milli Sporcu Çetin Bayram, "Yüksek Demokrasi Tırmanışı Projesi" kapsamında 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini Amerika, Avrupa ve Asya'nın en yüksek noktalarına taşımayı hedeflediklerini ve ilk bölümde ABD kıtasının en yüksek noktası olan 7 bin metrelik bir tırmanış gerçekleştirdiklerini söyledi. Sıradaki hedeflerinin 15 Temmuz tırmanışı olacağını ve o tarihte Avrupa'da Alp Dağları'nın en yüksek noktasına tırmanış gerçekleştireceklerini belirten Bayram, sembolik levhanın Türk bayrağıyla birlikte o noktaya bırakılacağını kaydetti. 

Projeye destek veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nüket Hotar'a teşekkür eden Çetin, Dilaver Kişili ile birlikte gerçekleştirdikleri projenin ulaşım masraflarının da Başbakanlık tarafından karşılandığını söyledi.