BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,76
ALTIN 2.495,55
GÜNCEL

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde trafik durdu! İşte sebebi...

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde, bir şahsın aracıyla trafiği kesmesi nedeniyle ulaşım Anadolu Yakası yönüne bir süre durdu. Şahsın gözaltına alınmasının ardından köprüde trafik normale döndü.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne akşam saat 18.50 sıralarında Metin Yılmaz isimli Güneydoğu gazisi iki şeridi kapatacak şekilde aracını park etti. Elinde silah olan Yılmaz, aracının üzerine Güneydoğu gazisi olduğu ve dolandırıldığına ilişkin bilgileri içeren bir pankart astı. Havaya ateş açan şahsın eylemi üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edilirken, köprü trafiği bir süre Anadolu yakası istikametine tamamen durdu. Olay yerine gelen polis ekiplerinin ikna çalışmalarının ardından Yılmaz, eyleminden vazgeçerek polise teslim oldu. Eylemi gerçekleştiren şahıs ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, köprü yeniden trafiğe açıldı.

Olay, saat 18.50 sıralarında 15 Temmuz Köprüsü üzerinde meydana geldi. Ankara istikametinde köprü üzerine gelen Metin Yılmaz, aracını iki şeridi kapatacak şekilde park etti. Aracına, Güneydoğu gazisi olduğunu ve dolandırıldığını ileri süren yazıların olduğu pankart asan Metin Yılmaz, havaya ateş etmeye başladı.

Bildirilmesi üzerine aralarında özel harekatçıların da bulunduğu çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, eylem nedeniyle Ankara istikametinde trafiği kapattı. Özel harekat polisleri, eylem yapan Metin Yılmaz'ın çevresinde önlem aldı. Bu sırada müzakereci polisler Metin Yılmaz ile konuşarak, onu ikna etti. Yılmaz müzakereci polislere elindeki tabancayı verdikten sonra teslim oldu.

Yaklaşık 1 saat süren eylemin ardından gözaltına alınan Metin Yılmaz, Köprü Koruma Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Köprünün trafiğe açılmasıyla duran trafik normale döndü. Üzerindeki pankart sökülen araç, Köprü Koruma Şube Müdürlüğü'ne çekildi.

Olay yeri inceleme ekipleri, şüphelinin eylem yaptığı bir şeridi trafiğe kapatarak delil araştırması yaptı. Olay yerinde 10'u aşkın boş kovan bulunduğu öğrenildi.

Metin Yılmaz'ın polisteki ilk ifadesinde, Güneydoğu gazisi olduğunu ve amcasının oğlu tarafından bütün parası alınarak dolandırıldığı için böyle bir eyleme giriştiğini söylediği öğrenildi.

Şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor.

Sitene Ekle