BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  GÜNCEL

15 Temmuz gazisi generalliğe terfi ediyor YAŞ'ta bir ilk

Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik, Piyade Albay Davut Ala’nın YAŞ toplantısında tuğgeneralliğe yükseltileceğini yazdı.

Abone ol

Darbe girişimi sırasında İstanbul Kartepe Kışlası'nın komutanı olan ve darbecilerle girdiği çatışmada yedi kurşunla yaralanan Piyade Albay Davut Ala'nın YAŞ'ta tuğgeneralliğe yükseltilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bugün yapılacak 2017 Yaz Şurası’ndan çıkacak kararlar ile ilgili kulisleri Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik, köşesinde aktardı.

BİR PARMAĞIM KOPTU

General yapılmasına kesin gözüyle bakılan Ala'nın 3 Ağustos 2016'da Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamayı Çelik, yazısında yer verdi:

“Çıkan çatışmada vurulup kendimden geçmişim. Gözümü açtığımda hastanedeydim. Bir parmağım koptu. Karaciğerimin yarısı gitti. Diyaframım delinmiş. Kaburgamın bir bölümü yok, bir bölümü kırık. Sol dizimde, ayağımda üç mermi var. Sağ tarafım tamamen paramparça olmuş. 10 gün yoğun bakımda kaldım.”

Kuvvet komutanlarıyla ilgili konuşulan senaryolara değinen Çelik, YAŞ'ta alınacak özel kararın ayrıntılarını aktardı.

İLK KEZ BİR 15 TEMMUZ GAZİSİ GENERALLİĞE TERFİ EDECEK

"(...)Kulislerde kim hangi senaryoya itibar ederse etsin, herkesin birleştiği nokta; son sözü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın söyleyeceği.
TSK’nın zirvesiyle ilgili konuşulanlar bir tarafa, bu YAŞ toplantısında alınacak ‘özel’ bir karar var.
Yazının başında belirttiğim gibi bu yıl ilk kez bir 15 Temmuz Gazisi generalliğe terfi edecek. Kurmay olmayan, sınıftan bir albay; uzuv kaybı olan Gazi Piyade Albay Davut Ala’nın tuğgeneralliğe yükseltilmesine kesin gözüyle bakılıyor."