BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.440,10

15 Temmuz Darbesinin üçüncü gecesiydi…

Malum darbe gecesinden başlayarak 27 gün 27 gece devam eden milli irade nöbeti, ezan, sala, tekbir eşliğinde bayrak ve vatanın önemini öne çıkararak devam etti. Benin sadece üç günlük firem oldu.

Malum darbe gecesinden başlayarak 27 gün 27 gece devam eden milli irade nöbeti, ezan, sala, tekbir eşliğinde bayrak ve vatanın önemini öne çıkararak devam etti. Benin sadece üç günlük firem oldu.

81 il akademisi gibi Anadolu insanını hem aydınlattı, hem de düşmanlarını korkuttu.

Gece boyunca konuşmalar ilahiler devam etmekteydi,

Ben Diyarbakır Milli İrade Nöbetinin tertip komisyonundaydım, üçüncü akşam 5 dakikalık konuşma fırsatı bana da verildi ve Diyarbakırlılar şöyle hitap ettim.

“Esselamualeyküm muhterem Diyarbakırlılar,

Ben bir basın mensubu vasfımla size sesleneceğim,

Platforma çıkmadan önce 40 tane ulusal gazetenin manşetini inceledim, 39 tanesi bu darbeyi lanetlerken biri diyor ki, “yakalanan bu askerler konusunda adil olmak lazım.”

Behey zalim herifler nasıl bunu söyleyebildiniz, bunlar vatandaşın üzerine silahla ateş ederken adil davrandılar mı?

Bu ülkede eskiden okuyan inanımız azınlıktaydı, toplumun medeni cesareti pek yoktu.

*1980 darbesi yapılırken bu ülkede 17 üniversite vardı şimdi 200’den fazla üniversite var,

*Eskiden 100 binlerce üniversite mezunu varken şimdi milyonlarca üniversite mezunları var, bunları korkutamazsınız,

*Eskiden 3-5 tv kanalı vardı, şimdi 105 tv. kanal var kapatamazsınız,

*Eskiden ülkemizde doksan yüz yazar varken, şimdi 1100 yazar var susturamazsınız,

*Eskiden 5-10 gazete varken şimdi 110 gazete var, ayrıca sosyal medya haberleşmede matbu basını geride bırakıyorken bu halkı kontrol altına alamazsınız,

Bunlar bu toplumu tanıyamadılar, bunu tahmin edemediler.

Ayrıca birileri Pelsinvanya’daki adamı Cumhurbaşkanımızla kıyaslıyor, aman ha bu yanlışa düşmeyelim, Recep Tayyip Erdoğan gücünü halktan alan bir lider, Pelsilvanya’daki piyon ise dünyanın zındığa komitesinin programına göre hareket eden adi bir herif.

Müsaadenizle tarihi ve özel bir bilgi paylaşmak istiyorum, Adnan Menderes idam edilince o günün komite üyelerinden biri sonradan oğlu Aydın Menderes’e demiş ki eğer bin kişi idama karşı yürüseydi kararımızdan vazgeçecektik, ama kimseden pek ses çıkmadı.

Onun için bu tepkimiz yerindedir, ülkemizi üş beş zibidiye bırakacak değiliz.

Hepinize teşekkür derim.”

Muhterem kardeşlerim FETO melundur, adidir, şerifsizdir diyenler var tabi ki onlar da haklıdır, ama ben daha manidar bir konuşma yapmayı tercih etmiştim.

Bizi duygusal konuşmalar, fevri davranışlar düze çıkarmaz. Planlı projeli hareket etmemiz lazımdır diye düşünüyorum.

Halkımızla selamlaşalım, öz eleştiri yapalım; eğitime, ekonomiye, yatırıma ağırlık verelim, Tarihimiz, Kültürümüz, İnancımızla barışalım öyle ki on vatandaşımız bir araya geldiği zaman on ortak ülküleri olsun her birinden ayrı bir ses çıkmasın değil mi?

Uyanık olmak gerek, verimli bir coğrafyada dünyaya gelmişiz, dünya sinsi örgütleri etrafımızda dolaşıyor, tüm siyasi eğilimlere sesleniyorum düşünceniz ne olusun bu milletin vatan ve ülkü birliğiniz olsun bence.

Selam ve dua ile…