BIST 9.762
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.432,30
HABER /  GÜNCEL

15 Temmuz darbesi gerçekleşseydi FETÖ ilk iş olarak bunu yapacaktı

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin izleri devam ederken yapılan soruşturmalar kapsamında yeni ayrıntılar da ortaya çıktı. Eğer 15 Temmuz darbe girişimi amacına ulaşsaydı FETÖ ilk olarak bunu yapacaktı.

Abone ol

15 Temmuz'un üzerinden bir yıl geçmesine rağmen izleri hala sürüyor. Kanlı darbe girişimi sonrasında yapılan soruşturmalarda dikkat çekici ayrıntılar da ortaya çıkıyor. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi başarılı olsaydı FETÖ ilk olarak Bank Asya'yı geri alacaktı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 250 cana mal olan hain kalkışması 15 Temmuz'un yıl dönümü yaklaşırken, darbecilerin ihanet sonrasına ilişkin bir eylem planı hazırladığı ortaya çıktı. Güvenlik birimlerinin ele geçirdiği bir belgede, darbenin başarılı olması halinde darbeci taşeron örgütün yapacaklarının sıralandığı belirlendi.

Buna göre asker kıyafeti giymiş teröristler, ülke yönetimine hakim olunduğu anda ilk iş olarak TMSF'nin 29 Mayıs 2015 tarihinde tamamına el koyduğu Bank Asya'yı resmi sahiplerine devredecekti. Akabinde FETÖ'ye finansal destek sağladıkları gerekçesiyle kayyum atanan şirketler sahiplerine geri verilecekti. Kapanma süreci hükümete yönelik 17-25 Aralık operasyonunun sebebi olarak gösterilen dersaneler yeniden açılacaktı. Karar'da yer alan habere göre, din istismarcısı örgüte eleman kazandıran dersanecilik sistemi, askeri cunta döneminde altın çağını yaşayacaktı. Başta Zaman ve Bugün gazetesi olmak üzere devletin el koyduğu örgün yayın organları eski hallerine döndürülecek, tekrar örgüt adına yayınlara başlayacaktı.

BANK ASYA YENİDEN ALINACAKTI

15 Temmuz darbe girişiminin başarıya ulaşmasının hemen ardından yeniden devralınması planlanan Bank Asya'nın FETÖ için ne kadar önemli olduğu, örgüt lideri Fetullah Gülen'in verdiği talimatla anlaşılmıştı. Gülen, mali açıdan zor duruma düşen Bank Asya için yönlendirdiği militanlarına "Paranızı Bank Asya'ya yatırın" çağrısında bulunmuştu. Örgüt liderinin bu talimatı sonrası iş adamından esnafına, öğretmeninden akademisyenine, hukukçusundan doktoruna, bürokratından mühendisine kadar çok sayıda kişi Bank Asya'ya para aktarmıştı. Adli ve idari soruşturmalarda, Gülen'in talimatı doğrultusunda Bank Asya'yı kurtarma operasyonuna katılıp para yatıranlar FETÖ şüphelisi sayılıyor.