BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 34,99
ALTIN 2.325,69
HABER /  POLİTİKA

15 Temmuz darbe girişimi sempozyum konusu oldu

15 Temmuz Işığında Türkiye Sempozyumu, yarın Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başlayacak.

Abone ol

Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da FETÖ’cü darbe girişiminin püskürtülmesi, gerek yaşadığımız ülkede ve gerekse de içinde yer aldığımız coğrafyada işgal ettiği yer ve etkileri bakımından üzerinde her anlamda ciddiyetle durulması gereken hadiselerdendir.

15 Temmuz Işığında Türkiye Sempozyumu'nun temel amacı, Milletimizin 15 Temmuz Şanlı Direnişinin anlam ve mahiyetini tüm açılardan mercek altına almaktır. 15 Temmuz’un Yeni Türkiye’nin inşasında, siyasette, hukukta, kültürde ve fikir hayatında neleri değiştirdiğini tartışmak, bu tarihi dönüm noktasının yakın gelecekteki etkisini ve bu etkinin muhtemel sonuçlarını ülkemizin yeni yüzyılda hak ettiği yeri doğru anlamaya çalışmaktır.

Sempozyum, 15 TEMMUZ'un bir darbenin püskürtülmesinden öte, taşıdığı anlam ve muhtevanın değerli fikir insanlarının katılımlarıyla somutlaştırılması, toplumsal hafızamızda bir daha unutulmayacak şekilde yorumlanması ve henüz yeterince fark edilmeyen boyutlarıyla kavramsallaştırılmasını amaçlamaktadır.

Bu çerçevede Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, Muhafazakâr Düşünce Dergisi ve Genç Memur-Sen tarafından hazırlanan ve Uluslararası Piri Reis Kültür Ajansı tarafından organize edilen sempozyum milletin evi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşecektir.

Ana tema konuşmasını Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın yapacağı sempozyumda, Serhat Buhari Baytekin, Halil Berktay, Hüseyin Yayman, Bekir Berat Özipek, Meryem Göka, Hüsamettin Arslan, Birol Akgün, Üzeyir Tekin, Burhanettin Duran, Musatafa Yeneroğlu, Merve Şebnem Oruç, Mehmet Akif Kireşçi, Adam McConnel, Eyüp Beyhan, Yasemin Abayhan, Yusuf Alabarda, Yavuz Fettahoğlu, İsmail Emrah Karayel, Melih Acartaş, Abdülvahit Yücel gibi siyasetçi, akademisyen, sosyolog, yazar, gazeteci, aktivist, sivil toplumcu, fikir ve düşünce insanı farklı bakış açılarıyla tebliğ sunacaktır.

Sempozyuma katılmak için Türkiye’nin her yerinden binlerce kişi başvuruda bulundu. 7 Aralık Çarşamba günü yapılacak sempozyum 09:00 – 18:00 saatleri arasında Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşecektir.