BIST 8.737
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.240,78
HABER /  GÜNCEL

15 Temmuz darbe ana davası savcısı değişti!

ANKARA'da 15 Temmuz darbe girişimi ana davasının savcısı değişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekil Ergün Şahin, darbe soruşturması koordinatörü oldu.

Abone ol

ANKARA'da FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ana davasının savcısı değişti.

Ankara Cumhuriyet Başsvacılığındaki yeni iş bölümüne göre, başsavcıvekilleri Ali Kuşçuoğlu, Ergün Şahin ve Mehmet Odabaşı, darbe soruşturmalarının da yürütüldüğü Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunda görevlendirildi.

Yayınlanan iş bölümüne göre, 2010 yılındaki KPSS’deki kopya iddiaları üzerine başlatılan soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, görev yaptığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan alınarak, Genel Soruşturma Bürosunda görevlendirildi.

Anayasal Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’nda Başsavcıvekili olarak görev yapan Necip Cem İşçimen de bu görevinden alınarak, Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu Başsavcı vekili olarak atandı. Memur Suçları Soruşturma Bürosunda görev yapan Başsavcı vekili Hakan Pektaş da Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili olarak atandı. 

FETÖ SORUŞTURMALARININ SAVCILARI DEĞİŞTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığındaki yeni iş bölümüne göre, başsavcıvekilleri Ali Kuşçuoğlu, Ergün Şahin ve Mehmet Odabaşı, darbe soruşturmalarının da yürütüldüğü Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunda görevlendirildi.