BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,01
ALTIN 2.325,72
HABER /  GÜNCEL

15 Şubat'a dikkat Emniyet ve Jandarma alarmda!

Güvenlik güçleri Öcalan'ın yakalanma yıl dönümü olan 15 Şubat öncesi büyük çaplı önlemler aldı.

Abone ol

Emniyet ve Jandarma PKK ve KCK'nın 15 Şubat'ta Öcalan'ın yakalanma yıl dönümü olması sebebiyle olası kitlesel gösterileri engellemek ve güvenlik güçlerine gelen 'ülke çapında kitlesel eylem' istihbaratını engellemek için alarma geçti.

EMNİYETTE TÜM İZİNLER KALDIRILDI

Emniyet'te tüm izinler kaldırılırdı, özellikle Şanlıurfa, Hakkari ve Diyarbakır başta olmak üzere sınır illere çok sayıda takviye kuvvet yönlendirildi.

İllere gönderilen 'ivedi ve gizli' ibareli yazılarla silahlı ve bombalı eylemler yapılacağı ve kamu binalarına saldırılar olabileceği uyarısı yapıldı. İl ve ilçe merkezlerinde panzer ve çevik kuvvet ekipleri konuşlandırıldı.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ EN ÜST SEVİYEDE!

15 Şubat için güvenlik tedbirleri en yüksek seviyeye çıkartılırken, kritik illere yüzlerce polis, sınır bölgelerine ise jandarma ekipleri sevk edildi.

15-subat.jpg
 
Geçtiğimiz yıl 15 Şubat'ta pek çok ilde ortalık karışmıştı. Şırnak'ta Mekanize Piyade Tabur Komutanlığı'nın nöbetçi kulübesine de molotoflu saldırı düzenlenen olaylar sırasında elinde şişe patlayan bir gösterici alevler içinde kalmıştı

17 KİŞİ ŞİMDİDEN GÖZALTINA ALINDI

Adana, Hakkari, Diyarbakır ve Van'da gerçekleştirilen operasyonlarda 17 kişi gözaltına alınırken, molotof kokteyli yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

KCK'DAN YAZILI AÇIKLAMA

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 15 Şubat Öcalan'ın yakalanmasının 16. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında, “Kürt Kalk Önderi Reber Apo’nun şahsında hareketimize ve halkımıza karşı gerçekleştirilen uluslararası komployu ve komploda yer alan güçleri nefretle lanetliyoruz. Uluslararası komploya karşı zindanlarda, dağda, Kürdistan'ın dört parçasında ve yurtdışında Reber Apo’nun etrafında kenetlenip “ güneşimizi karartamazsınız “ şiarıyla bedenlerini ateş topu yaparak direnen ve şehit düşen tüm yoldaşları minnetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

İşte KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı'nın 15 Şubat açıklamasından kritik satırlar:

“Uluslararası komplo 16. yılında yenilmiş, çökertilmiş ve boşa çıkarılmıştır. Kürdistan özgürlük hareketinin bir bölge gücü olarak ulaşmış olduğu düzey, halkların güven ve umudu haline gelmesi, Rojava Devrimi, Kobanê ve Şengal direnişi ile Reber Apo’nun gündem belirleyen ve gelişmelere yön veren rolü, uluslararası komplonun çökertilip boşa çıkarıldığının açık kanıtı olmaktadır. Ancak Önder Apo, Kürdistan’la özgürleşinceye dek mücadele sürecektir. Mücadele sürdükçe Paris katliamında olduğu gibi, komplonun çeşitli versiyonlarıyla karşılaşacağımız açıktır. Komplonun tamamen bertaraf edilmesi, Önder Apo ve Kürdistan’ın özgürlüğüyle mümkündür. Bu nedenle artık Reber Apo’yla özgür Kürdistan’ın zamanıdır şiarıyla mücadele yükseltilmelidir."

"15 Şubat uluslararası komplosunun, uluslararası ve bölgesel kapsamda çok derin, gizli ve kirli bir stratejinin çıkar hesapları üzerinde gerçekleştirildiğini ifade eden KCK, “Uluslararası hegemonik güçler, bölge gerici güçleri ve işbirlikçi çizgi, Ortadoğu'nun yeniden dizayn edilmesinde Kürt Halk Önderi Reber Apo’yu ve Kürdistan özgürlük hareketini engel olarak görmüşlerdir. Bu güçler bu nedenle uluslararası komploda ortaklaşarak Önder Apo’nun şahsında Kürdistan özgürlük hareketinin tasfiyesi üzerinde anlaşmışlardır. Komplonun diğer bir amacı ise, Kürt – Türk düşmanlığını geliştirip halkları birbirini boğazlatan bir çatışma sürecine çekmekle Türkiye üzerindeki planlarını daha kolay hayata geçirmek olmuştur. Zaten bunun içindir ki, zamanın başbakanı Bülent Ecevit “ ABD, Apo’yu niçin bize teslim etti halen anlayabilmiş değilim demiştir”

“15 ŞUBAT KOMPLOSU TÜM İNSANİ DEĞERLERE KARŞI İŞLENEN BİR SUÇTUR"

“15 Şubat uluslararası komplosu tarihte benzeri olmayan haksız, temelsiz, vicdansız biçimde geliştirilen insanlığın yüz karası, Kürt halkı için ise tam bir tufan olmuştur. Söz konusu olan kirli ekonomik, siyasi çıkarlar olunca ABD, Rusya ve Avrupa devletlerinin her türlü demokratik insani değerleri nasıl ayaklar altına aldığı 15 Şubat komplosuyla bir kez daha tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır. 15 Şubat komplosu bu anlamda demokrasi, özgürlük ve tüm insani değerlere karşı işlenen bir suçtur."

"Uluslararası komployla birlikte insanlığın bir değeri olan Reber Apo’nun şahsında bir halk ve bir halkın geleceği karartılmak ve yok edilmek istenmiştir. Ancak komplo ne kadar derin, keskin ve acımasız biçimde olmuşsa, hareketimizin ve halkımızın komploya karşı koyuşu, gösterdiği direniş ve mücadele de o düzeyde keskin, kararlı ve tam bir fedai ruhla gelişmiştir. Bunda Reber Apo’nun gösterdiği duruş, geliştirdiği yaşam felsefesi ve demokratik ulus perspektifli yeni paradigması, halkımızın ve hareketimizin Reber Apo’nun etrafında kenetlenerek yükselttiği direniş ve mücadele belirleyici olmuştur.”

"KOMPLO 16. YILINDA YENİLMİŞ, ÇÖKERTİLMİŞ VE BOŞA ÇIKARILMIŞTIR"

“Kürdistan özgürlük hareketinin bir bölge gücü olarak ulaşmış olduğu düzey, halkların güven ve umudu haline gelmesi, Rojava Devrimi, Kobanê ve Şengal direnişi ile Reber Apo’nun gündem belirleyen ve gelişmelere yön veren rolü, uluslararası komplonun çökertilip boşa çıkarıldığının açık kanıtı olmaktadır. Ancak Önder Apo, Kürdistan’la özgürleşinceye dek mücadele sürecektir. Mücadele sürdükçe Paris katliamında olduğu gibi, komplonun çeşitli versiyonlarıyla karşılaşacağımız açıktır. Komplonun tamamen bertaraf edilmesi, Önder Apo ve Kürdistan’ın özgürlüğüyle mümkündür. Bu nedenle artık Reber Apo’yla özgür Kürdistan’ın zamanıdır şiarıyla mücadele yükseltilmelidir” 

15 ŞUBAT 2014'TE NELER OLMUŞTU? VİDEOYU İZLEMEK İÇİN PLAYER'A TIKLAYINIZ