BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,00
ALTIN 2.325,63

15 referandum anketi sonuçları! Evet mi hayır mı önde?

15 referandum anketi sonuçları! Evet mi hayır mı önde?

16 Nisan referandum anket sonuçlarına göre evet mi hayır mı önde. Adil Gür, konsensus, Gezici, ORC, MAK, Metropoll ve SONAR referandum anket sonuçlarını açıkladı. İşte 15 referandum anketi.

15 referandum anketi sonuçları! Evet mi hayır mı önde?

16 Nisan referandum anketine sayılı günler kala evet mi hayır mı oyları önde, son referandum anketi sonuçları neyi işaret ediyor? Herkesin merak ettiği sorunun yanıtı için gözler anket şirketlerinin verilerine döndü. Hürriyet Gazetesi bugün manşetinden AK Parti'nin yaptırdığı anketleri analiz etti. Bu anketlerde EVET oyları yüzde 50 sınırında çıktı. Partinin anketlerinde, ‘kadınlar, kentli Kürtler ve kentli MHP’lilerle ilgili sorun yaşandığı’ saptaması yapıldı. AK Parti gizli hayırcıları ve bu seçmen grubunu ikna için yeni bir strateji planladı. Peki ünlü anket şirketlerinin yayınladığı sonuçlara göre EVET mi HAYIR mı önde? Bugüne kadar dikkate alınan 15 anket yayınlandı. Sizlere Adil Gür başta olmak üzere, Konsensus, Gezici, ORC, MAK, Metropoll ve SONAR referandum anket sonuçlarını sunuyoruz. İşte bugüne kadar ki tüm anketlerin sonuçları;

15 referandum anketi sonuçları! Evet mi hayır mı önde?

ORC referandum anketi sonuçları : ORC Araştırma en son referanduma anketini1-7 Mart arasında 36 ilde 3 bin 140 kişiyle yaptı. ORC referandum anketi sonuçlarında ‘evet’ oyları yüzde 57,2 çıkarken, HAYIR oyları yüzde 42,8'de kaldı. ORC anketinde anayasa değişikliğinin kabul edileceğine inananların oranı da yüzde 59,6 oldu.

15 referandum anketi sonuçları! Evet mi hayır mı önde?

MAK referandum anketi sonuçları : Cumhuriyet gazetesinin manşetinden 'çarpıtılarak' yayınlanan MAK anketi sonuçları olay oldu. Cumhuriyet gazetesi "AK Parti'de gizli hayırcılar var" başlığıyla verdiği ankette 'evet’ oylarının yüzde 45-47 bandında olduğunu duyurdu. Ancak Cumhuriyet'in manşetine anketi yapan MAK Araştırma'dan yalanlama geldi. MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat'ın verdiği bilgiye göre son anket sonuçlarında EVET oylarının oranı yüzde 52, HAYIR oylarının oranı da yüzde 48 çıkmıştı. MAK'ın iddiasına göre son 10 günlük süreçte EVET oyları yüzde 58'e çıkabilir.

15 referandum anketi sonuçları! Evet mi hayır mı önde?

Metropoll referandum anket sonuçları : Metropoll araştırma şirketinin Şubat ayı içinde yaptığı ve DW Türkçe ile paylaştığı son anket sonuçlarına göre, Türkiye genelinde katılım yüzde 83 civarında görünüyor. Eğer bu seviyede kalırsa ‘evet' ve ‘hayır' oylarının şansı eşit. Türkiye genelinde sandığa gitmeme oranı yüzde 18 iken 18-24 yaş arasında bu oran yüzde 46'ya çıkıyor. Anketlerde genç seçmenlere sorulan "Referandumun sonucu ne olur?” sorusuna katılımcıların yüzde 56'sı "Evet çıkar”, yüzde 31'i ise "Hayır çıkar” yanıtını verdi.