BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,36
HABER /  GÜNCEL

15 bin hükümlüye özgürlük müjdesi!

15 bin hükümlüyü yakından ilgilendiren yasa teklifi Meclis'te görüşülerek yasalaştı.

Abone ol
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yeni düzenlemelerle önümüzdeki yıllarda cezaevlerindeki tutuklu oranında büyük düşüş yaşanacağını söyledi. Türkiye'de cezaevinde bulunanların yüzde 28'nin tutuklu, kalan kısmının ise hükümlüler olduğunu söyleyen Ergin 2017 yılına kadar Türkiye'deki tüm cezaevlerinin yenileceğini açıkladı.

Bakan Ergin, TBMM Genel Kurulu'nda, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu'nda değişiklik yapan tasarının kabul edilmesinin ardından teşekkür konuşması yaptı.

TUTUKLULUK ORANI DÜŞÜRÜLECEK!

Uzun tutukluk konusundaki eleştirileri yanıtlayan Ergin, İngiltere'de, Türkiye ve Avrupa
ÇOCUKLU HÜKÜMLÜ ANNELERE MÜJDE
Düzenlemeyle 0-6 yaş grubu çocuk sahibi olan ve cezalarının bitimine 2 yıldan daha az süre kalan anneler de faydalanabilecek.

Bu sayede özellikle insan hakları dernekleri tarafından gündeme getirilen bir dönem de cezaevlerindeki anneleri konu alan filmlerde sıklıklı eleştirilen hükümlü çocuklarda rahat bir nefes almış olacak.

Haberin ayrıntıları için tıklayın..

ülkeleri ile ilgili yapılan bir çalışmayı örnek göstererek, şöyle devam etti: 

''Bu çalışma, Türkiye'nin bulunduğu tabloyu görmemiz açısından imkan sunuyor. Türkiye'de cezaevinde kalan her 100 kişiden 27,8'i tutuklu, kalanı hükümlü. Bizden daha çok tutuklusu olan ülkeler Yunanistan, Danimarka, Belçika, İsrail, Brezilya ve İsviçre. Bizden daha iyi olanlar Avusturya, İsveç, Fransa, İspanya, Rusya, Almanya ve İngiltere. Biz bunun ortasındayız. Daha da düşürmek için elimizden geleni yapıyoruz. 

CEZAEVLERİ AĞZINA KADAR DOLU!

Türkiye'de cezaevlerinin doluluk oranının yüzde yüzlerin üzerinde olduğuna dikkat çeken Bakan Ergin, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerdeki cezaevlerinin Türkiye'den daha kötü durumda olduğunu söyledi. Türkiye'nin ABD ile Fransa ile aynı durumda olduğunu ifade eden Ergin, daha iyi noktaya gitmek için çaba sarfettimlerini ve alternatif infaz yöntemleriyle tutuklu ve hükümlülerin oranının azalacağını ve bu kişilerin cezalarını cezaevlerinin dışında çekeceklerini söyledi. Ergin, mahkemelerdeki yükün ise arabuluculuk ve filtre sistemleriyle daha da azaltılacağını anlattı.

15 BİN HÜKÜMLÜ YARARLANACAK!
Bakan Ergin, kabul edilen kanundan bu yıl yaklaşık 15 bin hükümlünün yararlanacağını, bundan sonraki her yıl ortalama 13-14 bin hükümlünün kanundan yararlanmaya devam edeceğini söyledi.

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, 10 Nisan salı günü saat 15.00'da toplanmak üzere birileşimi kapattı.