BIST 9.732
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.424,19
HABER /  GÜNCEL

14 yıl sonra gelen 'kullanıldık' itirafı!

28 Şubat'ın yıldönümünde Sincan'da tankların yürütülmesine gerekçe yapılan Kudüs Gecesi'ni eski Belediye Başkanı Bekir Yıldız anlattı.

Abone ol

28 Şubat'ın yıldönümünde Sincan'da tankların yürütülmesine gerekçe yapılan Kudüs Gecesi için "üzüntüleri bulunduğunu" anlatan eski Belediye Başkanı Bekir Yıldız, o çadırı kuranların daha sonra Hizbullah'ın mezarevi olduğu ortaya çıkan bir adresi kullandığını söyledi.

14 yıl sonra o gün yaşananları Star gazetesine anlatan Yıldız o dönem yaptıklarının yanlış olduğunu söyleyerek "kullanıldık" diyor.


ÇADIRI HİZBULLAHÇILAR KURDU

Kudüs gecesi için Mescid-i Aksa figürlü çadırı hazırlayanların Hizbullahçı olduklarından şüphelendiğini söyleyen Yıldız olayı şöyle anlatıyor:

"Buradaki tezgahta ciddi şüphem var. 30 Ocak 1997 tarihli Kudüs Gecesi programından 1 yıl önce toplu sünnet programı yaptık. Mescid-i Aksa figürlü çadırı hazırlayan 2 doktoru burada tanıdım. Sünnet programından sonra gece bu doktorları Sincan'dan evlerine götüren arkadaş anlattı.
Yağmurlu bir gece arkadaşın 'yağmurda ıslanmayın evin önüne bırakalım' ısrarına rağmen evlerine daha uzak bir yerde 'burada inelim' diyorlar. Daha sonra Etimesgut'ta bu iki doktorun indiği adresin Hizbullah'ın mezar evi olduğu ortaya çıktı."

ALKIŞLAYANLAR HEMEN ÇARKETTİ

Kudüs Gecesi'nin ertesi sabahında dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan arayarak "sıkıntılı bir sürece girilecek" diye bana kızdı. Belediye Başkanı olarak açığa alındığımda partidekiler sürekli "hukuk işliyor" dediler. Hukuk ne işleyecek, desenize hukuksuzluk işliyor. Kudüs Gecesi yaptığımız gece, bizi o salonda 'Allah razı olsun, böyle gecelerin sayısı artmalı' diye alkışlayan kişiler bir müddet sonra 'Ben bu iş başımızı ağrıtır demiştim' demeye başladı. Bu iş midir?

VURAL SAVAŞ'A DA SÖYLEDİM

28 Şubat'ta kullanıldık. Kullanıldığımızı 2000 yılında olaydan 3 yıl sonra anladım. İlk defa canlı yayında döneminYargıtayBaşsavcısı Vural Savaş'a 'ben de kullanıldım, sen de kullanıldın' dedim. O kabul etmedi ama ben ifade ettim. Bir şekilde ben bir belediye başkanıyım, gencim, gözüm hiçbir şey görmüyor. Adam beni seçiyor. Diyor ki, 'bu kişi genç, heyecanlı, bildiğini okuyor, duygularıyla oynayıp yaptırırız'. Başka bir belediye başkanını seçmiyor. Öbürü de 'gaza getiririz, aslansın' diyor, Vural Savaş'ı seçiyor. İkimiz de kullanıldık. Kimi kitleler 30 sene sonra, kimi insanlar 5 sene sonra kullanıldığını anlıyor. Adı memleket kurtarmak.

Bu ilahi adalet değil ise ne?

Aradan geçen 14 yılda Türkiye'de çok şey değişti. Allah mutlak adalet sahibidir. Benterörörgütüne yardım ve yataklıktan yargılandım. Ortada örgüt yoktu. Asker bir nöbetçi hakim var, suçsuz olduğum halde eliyle de hareket çekerek 'Götürün şunu!' dedi. Aradan 9 yıl geçti bu hakim Tanju Güvendiren Ergenekon'dan gözaltına alındı. Bu ilahi adalet değil de nedir? Suçlu olup olmadığınızı ben bilmem ama, benim ailem o gün ne yaşadıysa sizin aileniz bugün onu yaşıyor."