BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

14 yaşındaki Muhammed'in yaptığı saati Teksas polisi bomba sandı

ABD'nin Teksas eyaletinde ders projesi için evde yaptığı saati öğretmenlerine göstermek için okula götüren 14 yaşındaki Ahmet Muhammed 'bomba taşıdığı' şüphesiyle gözaltına alındı.

Abone ol

ABD'nin Teksas eyaletinde evde yaptığı saati öğretmenlerine göstermek için okula götüren 14 yaşındaki Ahmet Muhammed 'bomba taşıdığı' şüphesiyle gözaltına alındı.

Teksas'ın Dallas kenti yakınlarındaki Irving kasabasında yaşayan Muhammed, öğretmenlerinin gözüne girmek için evde tek başına elektronik bir saat yaptı ve saati öğrencisi olduğu MacArthur lisesindeki fen bilimi öğretmenine göstermek için okula götürdü.

Ancak saati gören bir başka öğretmen, Muhammed'in bomba getirdiğinden şüphelenerek okul yönetimine haber verdi ve yönetim polisi aradı.

Dallas Morning News'a konuşan Ahmet Muhammed, fen öğretmenine saati gösterdiğinde beklediği tepkiyi alamadığını söyledi:

"Öğretmenim saate bakıp 'Çok güzel' dedi ancak ardından 'Bence bunu başkalarına gösterme' diye de tembihledi."

Bunun üzerine saati çantasında tutan Muhammed, alarmın çalması üzerine öğretmenine saati götürdüğünü ve öğretmenin kendisine "Bu bombaya benziyor" dediğini kaydetti ve "Ona bombaya benzemediğini söyledim. Ancak öğretmen saati aldı" dedi.

Olayın ardından okula gelen polis memurları 14 yaşındaki çocuğu kelepçeleyerek gözaltına aldı.

Gencin yaptığı saat ise delil odasına kondu ve kendisi de okuldan uzaklaştırıldı.

Irving kasabası Emniyet sözcüsü James McLellan sorgusu sırasında Muhammed'in ısrarla saat yaptığını söylese de neden ve nasıl yaptığı konusunda 'tatmin edici detaylar veremediğini' ifade etti.

Muhammed'in babası ise oğlunun Müslüman olduğu için böyle bir şey yaşadığı fikrinde.

Gençle ilgili soruşturmanın devam ediyor.