BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.437,95
HABER /  GÜNCEL

14 yaşındaki kızın hayatı karardı

14 yaşındaki kızın hayatı karardı.

Abone ol

Gaziantep'in Nizip ilçesinde 14 yaşındaki bir kız çocuğuna zorla tecavüz ettikleri iddia edilen iki kuzenin, daha sonra da küçük kızı para karşılığı başka erkeklere sattıkları ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, 12 kardeşli bir ailenin en küçüğü olan İ.S. (14) maddi imkansızlıklardan dolayı okulunu yarıda bırakmak zorunda kaldı. Ailesine yardımcı olabilmek için evlere temizliğe giden küçük kız, bir gün iş çıkışı evine gitmek isterken kuzen olduğu öğrenilen G.Ş. ve İ.H.E. tarafından yolu kesildi.

KUZENLER ZORLA TECAVÜZ ETTİ

14 yaşındaki İ.S.'ye "Senle biraz dolaşalım daha sonra seni eve bırakırız" diyerek arabaya bindiren iki kuzenin İ.S'yi alarak şehrin dışına Fırat Nehri kıyısına götürdüğü ileri sürüldü.

20 TL'YE SATTILAR

İki kuzenin ilişkiye girmek istemesini red eden küçük kıza zorla tecavüz ettikleri iddia edildi. G.Ş. ve İ.H.E., yaşanan olayı kimseye anlatmaması için İ.S'yi tehdit ettikleri ileri sürülürken talihsiz kızı başka erkeklere de 20 TL karşılığı sattıkları iddia edildi.

BABA ÜZÜNTÜLÜ HAREKETLERİNDEN ŞÜPHELENDİ

Fuhşa sürüklendiği ileri sürülen kız çocuğunun üzüntülü hareketlerinden şüphelenen baba A.S. kızıyla konuştuktan sonra muayene için hastaneye götürdü. Hastanede yapılan muayenesinde küçük kızına tecavüz edildiğini anlayana baba A.S. durumu hemen polise bildirdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Bürosu ve Asayiş Büro Amirliği ekipleri İ.S nin ifadesi doğrultusunda kendisiyle ilişkiye giren İ.H. (31) M.Ç.T. (22) S.Y. (19) gözaltına alındı. Olayla ilgili ifadesi alınan R.Ç. (15) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BAŞKA BİR KIZI DA ZORLA ALI KOYMAYA KALKMIŞLAR

Öte yandan firari olan ve küçük kızı zorla fuhuş yaptırdığı iddia edilen İ.H.E. nin yakalanması için polis çalışma başlatırken daha öncede bir kızı zorla alıkoymaya kalktığı öğrenildi. Olayın zanlılarından G.Ş'nin ise geçtiğimiz günlerde askere gittiği öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

ÜZERİNDE ALLAH YAZAN KUZU

[PAGE]



Kars’ın Kağızman ilçesi’nde dünyaya gelen kuzunun üzerinde Arapça Allah yazması görenleri hayrete düşürdü.

Kağızman’a bağlı Yankıpınar köyünde geçen hafta dünyaya gelen kuzu herkesin ilgi odağı oldu. Sevimli kuzunun üzerinde Arapça harflerle ‘Allah’ yazdığını gören kuzunun sahibi Mustafa Atalay, şaşkın halde köy imamını çağırarak yazıyı tercüme etmesini istedi.

Köy imamı kuzunun üzerinde Arapça ‘Allah’ yazdığını görünce oda şaşırıp kaldı.
Köyde durumu öğrenen köylüler soluğu Mustafa Atalay’ın evinde aldı. Kuzuyu gören köylüler, şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Kuzunun sahibi Mustafa Atalay, kuzunun kendilerine Allahın armağanı olduğunu ve kesinlikle kesip ve satmayacağını söyledi. Şimdi Yankıpınar Köyü’nde herkes üzerine Allah yazan kuzuyu konuşuyor. Kuzunun sahibi Mustafa Atalay’ın evinin önü ziyaretçi akınına uğruyor.

TACİZCİSİNİ ÖLDÜRDÜ

[PAGE]




Gaziantep'te evde yalnız olduğu bir sırada kendisini saldırdığını ileri sürdüğü genci bıçaklayarak öldürdü.

Edinilen bilgiye göre olay Dumlupınar Mahallesi'nde meydana geldi. 20 yaşındaki Nurgül K. eşi ceza evine girince babasının evinde kalmaya başladı. Nurgül K., Önceki gece babası rahatsızlanınca ve kardeşini Çocuk Hastanesi'ne götürünce evde yalnız kaldı.

Bir süre sonra kapının çalması üzerine babasının geldiğini sanan genç kadın kapıyı açınca 25 yaşındaki Tayfur S.'yi gördü. Paniğe kapılan genç kadın kendisine saldırmak istediği iddia edilen Tayfur S.'yi mutfaktan aldığı bir bıçakla kasığından yaraladı.

Daha sonra durumun polise bildirilmesi üzerine eve gelen ekipler incelemelerde bulundu. Genç kadın gözaltına alan polis ifadesini almak üzere emniyet müdürlüğüne götürdü. Genç kadın ilk ifadesinde şahsın saldırmak istediğini kendisinin de şahsı korkutmak amacıyla bıçak salladığını ve yanlışlıkla kasığından bıçaklayarak öldürdüğünü söylediği ileri sürüldü. Öte yandan Tayfur S.'nin çok sayıda suçtan kaydının bulunduğu öğrenildi.
Nurgül K.'nin, emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İZMİR'DE İNANILMAZ KAZA

[PAGE]



İzmir'in Konak ilçesinde virajı alamayan belediye otobüsünün çarptığı trafik lambası, Gülçin Doğan'ın (30) başına düştü. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Doğan'ın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Kaza dün öğle saatlerinde Alsancak'taki Cumhuriyet Bulvarı'nda meydana geldi. İZULAŞ'a ait Halkapınar- Metro-Arıkent hattında çalışan M.T.D.'nin kullandığı belediye otobüsü, kavşakta virajı alamayarak yol kenarında bulunan trafik lambasına çarptı.

Trafik lambası, çarpmanın etkisiyle o sırada yolun karşısına geçmek için bekleyen Gülçin Doğan'ın üzerine devrildi. Başından ağır yaralanarak kanlar içinde kalan Doğan, hemen Alsancak Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan ve hayati tehlikesi bulunan Doğan, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilerek ameliyata alındı. Alsancak'ta özel bir firmada muhasebe görevlisi olarak çalıştığı öğrenilen genç kadının durumunun kritik olduğu belirtildi.

Kaza sonrası Kantar Polis Merkezi Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan otobüs sürücüsü ise ifadesi alındıktan sonra savcılığın talimatıyla karakoldan serbest bırakıldı.

ARAÇ 4 TAKLA ATTI BURNU BİLE KANAMADI

[PAGE]




İzmir'de meydana gelen kazada, yağışlı hava nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü 4 takla atan aracından burnu bile kanamadan çıktı.

Edinilen bilgiye göre kaza,Yeşildere Yolu Gaziemir istikametinde sabaha karşı meydana geldi. 34 EN 6079 plakalı panelvan tipi aracıyla Gaziemir istikametine seyir halinde olan Kahraman Yanık, direksiyon hakimiyetini kaybettiği aracıyla takla atmaya başladı. 4 takla attıktan sonra yolun yarısını ve kaldırımı kaplayan aracın sürücüsü Yanık, kendi imkanları ile araçtan çıkmayı başardı. Kahraman Yanık'ın arkasında Buca'ya doğru gitmekte olan 35 AK 1322 plakalı araç sürücüsü Songül Keskin ise önündeki aracın takla attığını görerek direksiyonunu sola kırarak kurtuldu.

Songül Keskin, "Buca'ya ekmek servisi götürüyordum. Birden önümdeki araç takla atmaya başladı. Kendimi sola atarak kurtuldum, çok korktum" derken aracından yara almadan kurtulan sürücü Kahraman Yanık, "Direksiyon hakimiyetini kaybettim, yol kaygandı" şeklinde konuştu. Kazanın ardından trafik akışı bir süre tek şeritten verildi. Trafik polisleri yolda önlem alarak başka bir kazanın olmasına engel oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.




KORKUP DOLANDIRICININ HESABINA PARA YATIRDI

[PAGE]




Samsun'un İlkadım ilçesinde kimliği belirsiz bir dolandırıcı cep telefonundan aradığı şahsı verdiği isim ve numaraya 3 bin TL para yatırarak dolandırdı.

Edinilen bilgiye göre, N.C.'yi (61) cep telefonundan arayan kimliği belirsiz bir dolandırıcı, kandırıp korkutarak verdiği isim ve hesap numarasına para yatırtmak istedi. Dolandırıcıya inan N.C., Kale Mahallesi'ndeki bir bankanın ATM'sinden dolandırıcın verdiği isim ve hesap numarasına 3 bin TL para yatırdı. Dolandırıldığını anlayan N.C., polise şikayette bulundu. Soruşturma sürdürülüyor.