BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.430,89
HABER /  GÜNCEL

14 yaşındaki kızın aşk krizi

14 yaşında evden kaçan kızın annesi damattan şikayetçi olunca mahkemede olanlar oldu.

Abone ol

Samsun'da 20 yaşındaki Samet Avcı ile evlenmek için evden kaçan 14 yaşındaki C.D., duruşmada annesi 52 yaşındaki Nuray D.'nin, sevgilisinden şikayetçi olması üzerine sinir krizi geçirdi.

Duruşma sırasında tepki gösteren genç kız, annesinin şikayetten vazgeçmesi üzerine sakinleşti. Ancak çıkışta adliye binasının merdivenlerinden inerken fenalık geçirip yere düştü. C.D. ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

İLİŞKİYE GİRDİKTEN SONRA GENÇ, KÖTÜ DAVRANINCA EVİNE DÖNDÜ

İlkadım İlçesi'nde ailesiyle birlikte oturan C.D. geçen yıl Ağustos ayında gönül ilişkisi yaşadığı Samet Avcı'ya kaçtı. Birlikte bir eve giden gençler burada cinsel ilişkiye girdi. Daha sonrada C.D. ailesinin yanına dönerek evlenmelerine izin vermelerini istedi. Aile de gençlere kendi aralarında yüzük taktı. Ancak 15 gün sonra C.D., Samet Avcı'nın kendisine kötü davrandığını ileri sürerek ailesinin yanına drönünce, anne Nuray D. de şikayetçi oldu.

Avcı 15 yaşından küçük kızla rızasıyla cinsel ilişkiye girmek suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Samet Avcı, tutuklandıktan 1 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DURUŞMADA ŞİKAYETÇİ OLMADI AMA

Dün yapılan ilk duruşmaya tutuksuz yargılanan Samet Avcı katılmadı. Avcı, soruşturma aşamasında verdiği ilk ifadesinde genç kız ile evleneceğini söyleyerek, "Kendi rızasıyla benimle kaçtı. Onun da isteğiyle bir kez cinsel ilişkiye girdik" dedi. C.D. de duruşmada sevgilisinden şikayetçi olmadığını dile getirdi.

Samet Avcı ile 2 yıldır arkadaş olduklarını söyleyen genç kız, "Evlenmek için kaçtık. Kendi rızamla bir arkadaşının evine onunla ilişkiye girdim. Ama bundan ailemin haberi yoktu. Samet ile aramızda bir anlaşmazlık oldu ve ben eve geri dönünce, annem şikayetçi oldu. Ama ben şikayetçi değilim. Onu seviyorum ve yaşım dolunca resmi nikahla evleneceğiz" diye konuştu.

Duruşmaya katılan anne Nuray D. ise, sanığın kızını dövüp kötü davrandığı ileri sürerek, "Kızım ile evlenmek istiyordu. Yaşı küçük olduğu için izin vermedik. Daha sonra bunlar kaçtılar. Bir zaman sonra kızım geri döndü. Samet'in kendisine kötü davrandığını ve dövdüğünü söyledi. Ben de ondan şikayetçi oldum. Kızım şikayetçi değil, ama ben sanıktan şikayetçiyim" dedi.

HASTANEYE KALDIRILDI

Bunun üzerine C.D. annesine tepki göstererek bağırıp ağlamaya başladı. Annesine şikayetinden vazgeçmesi için yalvaran genç kız, gözyaşlarına hakim olamayıp sinir krizi geçirdi. Kızının yakarışlarına dayanamayan Nuray D. şikayetinden vazgeçtiğini söyledi. Mahkeme ise gelmeyen sanığın dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Duruşma çıkışında adliye merdivenlerden inmek isteyen C.D. birden yere düştü. Sinir krizi geçiren genç kız ailesi ve yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Bağırıp ağlayan C.D. başını zemine çarptığı için ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

'ÇALINDI' DEDİĞİ PARANIN BULUNDUĞU YER ŞAŞIRTTI. AYRINTILAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Gasp edildiğini söyledi, para çorabından çıktı

BURSA'da tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan 25 yaşındaki Ayhan Ünsal, dün akşam çalıştığı fabrikadan aldığı 325 TL avansı babasına vermemek için yerden aldığı taş ile ensesine vurdu, dudağını yardı.

BABASINA PARAYI VERMEMEK İÇİN Mİ?

Daha sonra eve gidip tanımadığı dört kişinin kendisini dövüp parasını aldığını söyleyen Ünsal, çelişkili ifadeler verince getirildiği polis merkezinde sakladığı para çorabında çıktı. Daha sonra ifade değiştiren Ünsal, parayı Umre'ye gidecek annesine vermek için babasına bu şekilde yalan söyleme ihtiyacı duyduğunu açıkladı.

Merkez Yıldırım İlçesi'ne bağlı Hacivat Mahallesi 116. Sokak'ta anne ve babasıyla oturan ve bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan Ayhan Ünsal, dün, işyerinden aldığı 325 TL avansı babasına vermemek için plan yaptı. Gece saat 01.00 sıralarında evine giderken yoldan bulduğu taşı ensesine ve dudağına vurarak kendisini yaralayan Ayhan Ünsal eve gidip, tanımadığı dört kişinin kendisini dövdüğünü, parayı ise aldığını söyledi. Ailesinin polise müracaat etmesi sonucu ifadesi alınmak üzere polis merkezine getirilen Ayhan Ünsal çelişkili ifadeler verince çapraz sorguya alındı.

ÜNSAL'I ARADILAR

Ünsal'ı arayan polis gasp edildiği söylenen parayı çorabında buldu.Böyle bir yalanı sürekli parasını alan babası Mustafa Ünsal'a vermemek için, söylediğini belirten Ayhan Ünsal, "Amacım önümüzdeki günlerde Umre’ye gidecek olan annem Hacer Ünsal'a vermekti. Para sıkıntısı çeken anneme yardımcı olmak için böyle bir yalan söyledim. Kendime de zarar verdim. Fakat gerçek çabuk ortaya çıktı" dedi.

Şikayetçi olarak geldiği polis merkezinde zanlı konumuna düşen Ayhan Ünsal hakkında, "Yalan beyanda bulunmak" ve "Resmi mercileri oyalamak" suçundan işlem yapıldı. Ünsal, savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

YAN BAKTIĞINI ÖNE SÜRDÜ BÖYLE DEHŞET SAÇTI

[PAGE]



KONYA'da bir barda akol alan 29 yaşındaki K.A., iddiaya göre 'Neden yan bakıyorsun' diye soran barın sahibinin üvey oğlu 18 yaşındaki T.H.D. ile tartıştı. Sinirlerine hakim olamayan K.A. otomobilden aldığı av tüfeğiyle bar sahibi ve üvey oğlunun üzerine ateş açtı. Ardından kendisini de bacaklarından av tüfeğiyle yaraladı.

Olay, saat 01.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Musalla Bağları Mahallesi Nalçacı Caddesi üzerinde bulunan bir barda meydana geldi. K.A., barda alkol alarak eğlenmeye başladı. Bu sırada bar sahibinin üvey oğlu T.H.D., K.A.'nın bulunduğu masaya gelerek iddiaya göre "Neden yan bakıyorsun?" dedi. Bunun üzerine ikili arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın ardından bardan çıkan K.A., otomobilinde bulunan ruhsatsız av tüfeğini alıp bara geri döndü. K.A., içeri girer girmez T.H.D ve T.H.D.'nin üvey babası bar sahibi 33 yaşındaki H.A.K.'nin üzerine ateş açtı. Daha sonra da bacaklarına ateş açıp kendini yaraladı. Kalçasından yaralanan T.H.D, bacaklarından yaralanan H.A.K. ve K.A., ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


MUAYENE BEKLERKEN KALBİ NASIL DURDU?

[PAGE]

Bakımevinden hastaneye getirilen yaşlı adamın polikliniğe girdi sırada kalbi durdu. Sivas'ta 68 yaşındaki Mesut Musul tedavi için geldiği hastanede muayene olacağı polikliniğe girdiği sırada kalbinin durması sonucu hayatını kaybetti.

Kentte hizmet veren özel bir bakımevinde kalan Mesut Musul önceki gün akşam saatlerinde kaldığı bakımevinin görevlileri tarafından karın ağrısı şikayeti ile Numune Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi.

Burada tedavisi yapılarak gönderilen Musul ertesi sabah tekrar rahatsızlanınca muayene için dün sabah saatlerinde aynı hastanenin dahiliye polikliniğine getirildi. Burada sırasının kendisine gelmesi ile birlikte polikliniğe giren Musul bir anda yere yığıldı.

20 DAKİKA MÜDAHALE

Musul'un kalbinin durduğunun anlaşılması üzerine tüm hastane yaşlı adamı kurtarmak için seferber oldu. Musul için hastanenin acil servisinden de doktor çağırıldı.

Musul, poliklinikte yaklaşık 20 dakika süren bir müdahale ile hayata döndürülmeye çalışıldı. Ancak başarılı olunamayınca polikliniklerin bulunduğu binanın önüne ambulans çağırıldı.

Ambulans ile acil servise götürülen Mesut Musul'a burada da kalp masajı yapıldı ve şok ile hasta geri döndürülmeye çalışıldı. Ancak Mesut Musul yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İlk incelemede Musul'un ani kalp durması sonucu hayatını kaybettiği açıklandı. Hastanenin morguna kaldırılan Musul'un cenazesi otopsi sonrası yakınlarına teslim edilecek.

GASPÇININ SON PİŞMANLIĞI FAYDA ETTİ Mİ?

[PAGE]



Market sahibini tehdit eden zanlı özür diledi, ama...

Denizli'de dün akşam girdiği marketten 20 TL tutarında ekmek, sigara ve gazozu silahla gasp eden zanlı M.E.(20), bu sabah aynı markete gidip, pişman olduğunu belirterek Market sahibi Yüksel Dayıoğlu'ndan özür diledi.

Gasp ettiklerinin tutarı olan 20 lirayı da Dayıoğlu'na veren M.E. başka sabıkası olduğu için kendisinden şikayetçi olmamasını istedi. Ancak Dayıoğlu'nun şikayete üzerine polis tarafından yakalanan M.E.'nin pişmanlığı fayda etmedi. Polis olayda kullanılan tabancayı ararken, M.E.'nin ifadesinin ardından savcılığa sevkedileceği bildirildi.

İlginç gasp olayı dün 19.30 sıralarında Mehmetçik Mahallesi 2552 Sokak'taki Yüksel Dayıoğlu'na (28) ait Kurtuluş Markette yaşandı. Markete gelen işsiz M.E., 3 ekmek, 2 paket sigara, 1 ayran, 2 litrelik gazoz ve 1 çikolata aldı. M.E., market sahibi Yüksel Dayıoğlu'na aldıklarının parasını daha sonra ödeyeceğini söyledi. Dayıoğlu kendisini tanımadığını, veresiye vermeyeceğini söyleyince, M.E., yanında taşıdığı tabancayı çıkarttı. Dayıoğlu'nu tehdit eden M.E. marketten ayrıldı. Market sahibi Dayıoğlu, polisi arayarak silahlı gaspa uğradığını bildirdi. Markete gelerek zanlının eşgalini alan polis çevrede araştırma yaptı ancak M.E.'yi bulamadı.

Bu sabah erken saatlerde marketini açan Yüksel Dayıoğlu, bir süre sonra M.E'yi karşısında görünce şaşkına döndü. Markete eniştesi Soner Demir ile gelen M.E. Dayıoğlu'dan özül diledi. Pişman olduğunu belirten M.E. gasp ettiklerinin tutarı olan 20 lirayı market sahibine ödedi. Market sahibinden özür dileyen M.E. baska sabıkaları bulunduğundan kendisinden şikayetçi olmamasını da istedi. M.E. ve eniştesi daha sonra marketten ayrıldı. Dayıoğlu da polisi arayarak gasp zanlısının geldiğini bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, M.E.'yi market yakınlarında gözaltına aldı.

MAĞDUR NE DEDİ?

Polis olayda kullanılan tabancayı ararken, M.E.'nin ifadesinin ardından savcılığa sevkedileceği bildirildi. Market sahibi Yüksel Dayıoğlu da gasp anında büyük korku yaşadığını söyleyerek, "Şahıs yaptığı alışverişin parasını sonra ödeyeceğini söyledi. Ancak ben kendini tanımadığım için kabul etmedim. Sonra tabanca çekip, beni tehdit ettikten sonra kaçtı. Sabah gelip, özür diledi, aldıklarının parasını verdi. Başka suçlardan sabıkası olduğu için şikayetçi olmamamı istedi. Ben yine de şikayetçi oldum" dedi.





VAHŞET SONRASI İKİ GÖZALTI

[PAGE]

Eşi ve kızlarının kanlar içindeki cesediyle karşılaşan kadın ve kızı gözaltında

AKSARAY'da baba ve iki kızının vahşice öldürüldüğü katliamda, kızı İmren Bellikli ile birlike bir yakınlarından taziyeden döndükten sonra eşi İsmail Bellikli ve kızı Alime Bellikli'nin kanlar içindeki cesediyle karşılaşan 46 yaşındaki Neziha Bellikli ve kızı İmren Bellikli de jandarma tarafından gözaltına alındı. Olayla bağlantısı olduğu şüphesiyle gözaltına alınan 2 kişiden birinin ise 55 yaşındaki çiftçi E.I. olduğu ve sorgularının sürdüğü öğrenildi.

Öldürülen baba ve iki kızının cenazesinin ise Güzelyurt Devlet Hastanesi Morgu'nda yapılan otopsinin tamamlanmasının ardından öğle namazınından sonra Ihlara Mezarlığı'nda defnedilmesi bekleniyor.

Uçurumun dibinde ölü bulunan Ihlara Atatürk İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Çiğdem Bellikli'nin okulunda ise sınıf arkadaşları yasa boğuldu. Sınıf arkadaşları Çiğdem'in fotoğrafının bulunduğu ve 'Çiğdem seni unutmayacağız' yazılı kağıdı Çiğdem'in sırasına bıraktı. Sınıfta derslere ara verilirken, yine katliamda vahşice öldürülen Alime Bellikli'nin de 2 yıl önce aynı okuldan mezun olduğu belirtildi.

DİREKSİYON BAŞINDA BÖYLE SIZIP KALDI


[PAGE]



Konya'da direksiyon başında sızıp kalan alkollü sürücü, güçlükle uyandırıldıktan sonra bindirildiği polis aracında da uyuyup kaldı. Polisin araçta yaptığı aramada, poşet içerisine konulmuş pompalı tüfek ile koltuk altına gizlenmiş çok sayıda içki şişesi bulundu.

Edinilen bilgiye göre, konfeksiyonculukla uğraşan Aykut K. (33), kullandığı 42 BMZ 97 plakalı kamyoneti saat 02.30'da merkez Meram ilçesi Şükran Mahallesi Gürcühatun Sokak'ta durdurdu. Farları yanık durumda kamyoneti sokakta durduran aracın sürücüsü, direksiyon başında sızıp kaldı. Uykuya dalan sürücü, bölgede devriye gezen polis ekipleri tarafından fark edildi. Farları yanık olan kamyonetin başına gelen komiser, aracın kapısını açarak direksiyonun başında uyuyan sürücüyü uyandırmak için uzun uğraş
verdi. Sürücüye seslenen ve başını yukarı kaldırıp uyandırmaya çalışan komiserin ilk girişimi sonuçsuz kaldı. Daha sonra ikinci kez sürücüyü uyandırmaya çalışan komiser, "Polis geldi kalk" diye seslendiği alkollü sürücüyü uyandırmayı başardı. Alkollü sürücü aşağıya indirilirken, araçta detaylı arama yapıldı. Yapılan aramalarda kamyonette bir poşet içerisine konmuş pompalı tüfek ve koltuk altında gizlenmiş içki şişeleri bulundu.

KİMİM BEN?

Uyandığında ne olup bittiğine anlam veremeyen alkollü sürücü ile kendisini
araçtan indiren komiser arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Güçlükle ayakta durabilen alkollü sürücü, komiserin "Kimim ben? Polis. Ne yapıyorsun burada" sorusu karşısında cevap veremedi. Konuşulanlardan da bir şey anlamadığı gözlenen alkollü sürücü, üst araması yapıldıktan sonra alındığı polis aracında da uyudu. Önce iki koltuğun arasına başına koyup bir süre uyuklayan alkollü sürücü, daha sonra ceketinin yakalarıyla yüzünü kapatıp koltuğa uzanıp uykuya daldı.

BAŞKA ARACA BİNMEK İSTEDİ

Bunu gören komiser tarafından tekrar
uyandırılan alkollü sürücü, ruhsat ve kimlik için aşağıya indirildi. Kendi aracı sandığı polis otosuna binmek isteyen alkollü sürücü polisin, "Bu senin araban değil" uyarısı üzerine kendi aracına yöneldi.

Yaşanan bu gelişmelerden sonra biraz kendisine gelen Aykut K., kendisini sağlık kontrolü için hastaneye götürmek isteyen polislerin aracına binmek istemedi. Aracını isteyen alkollü sürücü, ikna edildikten sonra Konya Numune Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan alkol muayenesinde 209 promil alkollü olduğu belirlenen Aykut K, aracında bulunan tüfekle ilgili ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü. Koltuğun altından içki şişeleri çıkan kamyonet ise, güvenlik nedeniyle otoparka çekildi.