BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,26
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

14 yaşındaki kız babası için öyle şeyler dedi ki

Şanlıurfa'da kızlarına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 2 baba gözaltına alındı.

Abone ol

ŞANLIURFA'da, 14 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunan baba ile aynı suçtan hakkında yakalama kararı bulunan bir başka baba güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

Devteşti Mahallesi'nde oturan 14 yaşındaki M.Y. isimli öğrencisi, rehber öğretmenine giderek inşaat işçisi olan 42 yaşındaki babası R.Y.'nin çeşitli tarihlerde kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi.

EVDE YALNIZ OLDUĞU SIRADA

Evde yalnız olduğu sırada babasının kendisini sürekli taciz ettiğini söyleyen liseli kızı dinleyen öğretmenleri durumu polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen polis, psikolog nezaretinde Çocuk Şubesi'nde ifadesi alınan M.Y., savcılık kararıyla koruma altına alınarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne ait bir kuruma yerleştirildi. Polis daha sonra M.Y.'nin suçladığı babası R.Y.yi evinde gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan ve ifadesinde suçlamaları reddeden baba R.Y., işlemlerinin ardından sağlık kontörlünden geçirildikten sonra, 'nitelikli cinsel istismar' suçundan adliyeye sevk edildi.

CİNSEL İSTİSMARDAN 9 YIL CEZASI BULUNAN BABA YAKALANDI

Öte yandan, Akçakale ilçesinde öz kızına cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle hakkında 9 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.B. ise yol kontrolü yapan jandarmalar tarafından yakalandı. Jandarmaların kimlik kontrolünde cinsel istismar suçundan hapis cezası bulunduğu saptanınca gözaltına alınan M.B., yakalama işleminin yapılmasının ardından adliyeye sevk edildi.