BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  DÜNYA

14 yaşındaki ezidi çocuk şeyhin seks kölesi oldu!

Irak’ta IŞİD’in köleleştirdiği Ezidi çocuklardan biri başına gelen korkunç olayları ve şeyhe nasıl köle olarak satıldığını anlattı.

Abone ol

Irak’ta IŞİD’in köleleştirdiği Ezidi çocuklardan biri bir ay sonra kaçıp ailesine kavuşabildi. İtalyan RaiNews kanalının, güvenlik gerekçesiyle Somaa takma ismini verdiği yüzü gösterilmeyen çocuk, IŞİD’in kendisini kaçırıp nasıl köleleştirdiğini anlattı:

KARDEŞİMİ VURDULAR

“O Sabah köyümüz Tel Azer’den kaçtık. Başka bir köye gittik. Ama yarım saat sonra teröristler o köye de geldi. Bizi üç gruba ayırdılar: Bekar kadınlar, yaşlı kadınlar ve genç erkekler. Genç erkeklerin hepsini öldürdüler. Benim kardeşim de onların arasındaydı, onu ölürken gördüm. Bizi de yanlarına alıp götürdüler.”

MUSUL’DA SATILDI

Ehlibeyt haber Ajansı'nca geçilen habere göre Somaa, Musul’a götürüldüğünü ve köle pazarında satıldıklarını anlattı. Somaa şöyle devam etti:

-“Arkadaşımı ve beni Felluce’den gelen iki selefi şeyhe sattılar. İkisi de babamız yaşındaydı. Bizi tehdit ediyorlar ve bahanelerle sürekli dövüyorlardı.”

Somaa ve arkadaşı kilit altında 27 gün ağır koşullarda tutuldular. Bir gün şeyhlerden biri odanın kapısını kilitlemeyi unutunca, evden kaçtılar. Yürüyerek 75 kilometre ötedeki Bağdat’a gittiler. Oradaki akrabaları sayesinde, Kuzey Irak’ın Duhok kentinde kurulan çadır kentteki ailelerini buldular. Somaa, Musul köle pazarında satılığa çıkarılan yüzlerce çocuğu gördüklerini söyledi.

KADIN VE ÇOCUKLAR 5 DOLARA SATILIYOR

Avrupa Ezidiler Federasyonu Eşbaşkanı Leyla Ferman, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Ezidi kadınlarını alıkoyup “sattığına” vurgu yaptı.

Ferman şunları söyledi: “Şengal bölgesinde yaptığımız görüşmelerde bin 500 kadın ve çocuğun IŞİD tarafından  kaçırıldığını öğrendik. Bu kadınların Musul’da pazarlarda 5 ile 20 dolar arasında satıldığı söyleniyor. IŞİD’in amacı kadınları satarak para kazanmak. Kadın, Kürt ve Ezidiler arasında barıştır, kutsaldır. Ancak kadınların direncini kırmaya çalıştılar” dedi.

Trafik cezası da kesmeye başladılar Suriye ve Irak’ta hakim olduğu bölgelerde şeriat hükümlerini getiren ve polis teşkilatı da kuran IŞİD’in bir alt birim olarak kendine ait trafik polilerini de görevlendirdiği ve trafikte uygunsuz davranan şöförlere ceza kestiği ortaya çıktı.

Dubai merkezli yayın yapan Al Aan TV’nin muhabiri olan Cenan Musa, Twitter hesabından Suriye’nin Rakka kentinde yaşayan bir vatandaşa IŞİD’in kestiği trafik cezası belgesini yayınladı. En üstte IŞİD logosu ve şablonik olarak “Irak ve Şam İslam Devleti (Suriye)” yazılı olduğu görülen belgede, düzenleyen kuruluş sütununda “İslam Polisi, Trafik Dairesi” yazılı. Ceza sürücü karşı yöne girdiği için kesilmiş.