BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  GÜNCEL

14 Şubat Sevgililer Günü mesajları ve hediyeleri

2015 yılı 14 Şubat Sevgililer günü hangi güne denk geliyor? 14 Şubat Sevgililer Günü için en güzel mesajlar ve hediyeler örnekleriyle haberimizde.

Abone ol

2015 Yılında Sevgililer Günü Cumartesi Günü'ne denk geliyor. 14 Şubat Sevgililer Günü yapılabilecek en iyi şeylerden ve sevdiğinizi belli etmenin farklı yollarından biri de sevdiğiniz kişiye sevgililer günü mesajları göndermektir.

14 Şubat Sevgililer Günü mesajları ve hediyeleri haberimizde.

Sizler için en güzel sevgililer günü mesajları bu sayfada biraraya getirdik. 14 Şubatta sevdiğinize bu mesajlardan iletebilir ve onda yarattığı etkiye şahit olabilir. Sevdiğinizin gönlünü almak için ya da onun gözünde daha çok büyümek için ilettiğiniz bu mesajlar aranızdaki bağları daha da güçlendirebilir.

sevgililergunu.jpg 

Sevgiline sende bir mesaj yolla sevdiğinin gönlünü al. Sevdiğini bir daha kanıtla.

İşte 14 Şubat Sevgililer günü mesajları

Sana doğru bir kelebek uçurdum, dağları denizleri aştı seni buldu, yanağınaufacık bir öpücük kondurdu. Hissettin mi? Sevgililer günün kutlu olsun!

Doğan her günün sabahında içimde gözlerini görebilmek aşkı olmasa, inan hiçbir şeye değmezdi yaşamak. Sevgililer günün kutlu olsun!

Bir yudum sevgi koskoca bir okyanusa bedeldir. Şimdi uzaklarda senin bir yudum sevgine hasretim sevgilim. Seni hasretimi tüketircesine kucaklıyorum.

Sana yıldızlar kadar yakın olmak isterdim her baktığında beni görebilmen için, sana bulutlar kadar yakın olmak isterdim üzüldüğünde gözyaşlarını yağmur olup silebilmek için, sana sen kadar yakın olmak isterdim ki beni, seni sevdiğim kadar sevebilmen için. Sevgililer günün kutlu olsun biriciğim.

sevgililergunu.20150128024638.jpg 

Seni denizdeki kumlar, gökteki yıldızlar, ormandaki ağaçlar, dünyadaki insanlar, okyanustaki sular ve güneşin ışıklarından daha çok seviyorum.

Sen çöllerde serap gibisin, engin denizlerde yakamoz gibisin, ışığım sensin, güneşim sensin... Bil ki çok özlendin... Sevgililer günün kutlu olsun!

Sevgililer öpüşürken neden gözlerini kapatır bilir misin? Çünkü gözleriyle değil de kalpleriyle görmek isterler. Yani hissetmek isterler. Ben de seni ruhumun derinliklerinde hissediyorum sevgilim çünkü seni çok seviyorum. Sevgililer günümüz kutlu olsun!

Maviler giyer bulut olurum, yeşiller giyer bahar olurum, bakarsın bir gün beyazlar giyer senin olurum. Sevgililer günün kutlu olsun.

Bulutlara yükledim hasretimi, rüzgarlarla yolladım sevgimi, yağmurlar yağdırdım gözyaşlarımla küçük melekler gönderdim seni öpmeye! Sevgililer günün kutlu olsun!

Bir kuş olup gitsem, aşsam şu enginleri, varsam senin yanına. Öpsem doyasıya, koklasam seni, en büyük hediye odur bana.

Hani en güzel aşklar imkansız gelir ya insana, imkansız olduğun için aşığımsana!.. Sevgililer Günnü kutlu olsun birtanem, seni çok seviyorum.

Gece bir başka giyer siyahını, yıldızlar daha bir sönük olur ve hayat daha bir kahpe oynar oyununu sen yanımda yoksan eğer. Beyaz bir güvercin yolluyorum sana; kanatlarında mutluluk, yüreğinde sevgi ve sadakat, karbeyaz tüylerinde umut ve gagasında iyi geceler öpücüğü, uzat yanağını . Muuckk!!!

Kimsin sen? Yaşamak isteyip de yaşayamadığım umutlarım, farkında olmadan yıllardır beklediğim mi? Kimsin sen? Sen benim sevgilimsin, sevdiğimi söyleyebildiğim.

Peki 14 Şubat Sevgililer Günü ne hediye alsam diye mi düşünüyorsun? İşte haberimizde sizler için bir kaç fikir verebilecek Sevgililer Günü Hediyeleri:


FOTOĞRAFLI KALP ANAHTARLIK


anahtarlik.jpg

Sevgilinize hediye olarak verebileceğiniz, kendiniz de kullanabileceğiniz, sizin ve sevgilinizin resimlerinin basıldığı harika bir anahtarlık. Bu sert ve dayanıklı beyaz renk anahtarlığın ön yüzüne sizin ve sevgilinizin resminin bulunduğu fotoğrafı sublimasyon baskı tekniği ile basıyor ve tamamen aşkınıza özel bir hediye haline getiriyoruz.

HARİKA BİR HEDİYE SEPETİ

hediye.20150128023412.jpg


SİZE ÖZEL YASTIKLAR

yastik.jpg





KIRMIZI KALPLİ KUTULAR

kalp.20150128022935.jpg

Sevgilinizi o kadar çok seviyorsunuz ki, ona alacağınız hediye her ne olursa olsun sanki az geliyor gözünüze. Bir şeyler daha yapmanın peşine düşüyor ve ne yapacağınıza karar veremiyorsanız, çok beğeneceğiniz bir hediye seçeneği daha var. Üzerinde yazı olmayan kalp şeklindeki kağıtlara sevgiliniz için içinizde büyüttüğünüz tüm duyguları yazabilirsiniz. 


14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ NERDEN ÇIKMIŞ?

Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır. Şubat ayı ortasının aşk ile ilişkisi antik çağlara dayanmaktadır. Antik Yunan takvimlerinde, Ocak ayı ortası ile Şubat ayı ortasının arasında kalan zaman Gamelyon ayı olarak adlandırılmıştı ve Zeus ile Hera'nın kutsal evliliğine adanmıştı.

Antik Roma'da 15 Şubat, bereket tanrısı Lupercus'un onuruna, Lupercalia günü olarak kutlanmaktaydı. Bu günde, Lupercus'un din adamları tanrıya keçi kurban ederlerdi. Daha sonra kafalarının üstüne koydukları bir parça keçi derisi ile Lupercus'u simgeleyerek, Roma sokaklarında koşturup, karşılaştıkları herkese dokunurlardı. Genç kızlar gönüllü olarak ileri atılır ve bereket tanrısının dokunuşundan paylarını almaya çabalarlardı. İnanışa göre bu dokunuş sayesinde doğurganlıkları kolaylaşacaktı. Lupercalia bayramının arifesi olan 14 Şubat'ta genç erkeklerin genç kızların isimleri yazlı kura çekerek bayram boyunca 'çift' olma alışkanlığı vardı. 469'da Papa bu gayri-Hıristiyan bayramını yasaklayarak sadece kura çekilişine izin verdi. Ancak artık kuralarda kızların değil azizlerin isimlerini yazılıydı.