BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.429,41
HABER /  GÜNCEL

14 Haziran memurlara idari tatil mi tam gün tatil açıklaması

14 Haziran perşembe günü yani Ramazan Bayramı arefesinde memurlar idari izinli mi sayılacak, 657'li çalışanlar 14 Haziran'da tam gün tatil mi yapacaklar? Herkesin son günlerde merak ettiği konulardan biri olan bayram tatili açıklaması hakkında resmi bilgi geldi. 14 Haziran arefe günü memurlar tam gün idari izinli sayılmayacak, bayram tatili öğleden sonra başlayacak.

Abone ol

14 Haziran memurlara tam gün mü tatil, memurlar bayram arefesi olan 14 Haziran'da idari izinlimi sayılacak? Son günlerde memur ve çalışan kesimin gündeminde 2018 ramazan bayramı tatili kaç gün olacak sorusu var. Manevi ve önemli günlerden olay bayram bu sene 15 Haziran cuma günü başlayacak ve 3 günlük bayram tatilinin 2 günü haftasonuna denk gelecek. Peki 14 haziran bayram arefesi tam gün mü tatil olacak, yoksa yarım gün mü?

Ramazan bayramı tatilini 4 güne çıkarmak isteyen memurlara ve çalışanları üzecek açıklama Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ idari tatil söz konusu değildir diyerek bayram tatili açıklamarına son noktayı koydu. Yani memurlar ve çalışanlar ramazan bayramı tatilinin 3 tam bir de yarım gün olmak üzere 3.5 gün yapacaklar. Bayram tatilinin uzaması söz konusu değil. 

İDARİ TATİL NEDİR, RESMİ TATİLDEN FARKI NE: İdari tatil sadece 657 sayılı kanuna tabii devlet memurlarını kapsamaktadır. İdari izin devlet memurlarını kapsamaktadır, özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamaz. Tüm devlet dairelerine ve 657 sayılı kanuna dahil olan devlet memurları, idari tatil kapsamında tatil yapabilir. 

BANKA, NOTER VE PTT ŞUBELERİ AÇIK OLACAK: Ramazan Bayramı tatili 2018 resmi günler takvimine göre 14 Haziran perşembe günü öğleden sonra başlayacak. 3 gün süren Ramazan Bayramı'nın 1. günü 15 Haziran cuma olacak, bayramın son günü ise 17 Haziran pazar günü olacak.Dolayısıyla banka şubeleri, PTT ve noterler 14 Haziran perşembe öğleden sonra tatil olacak. 

RAMAZAN BAYRAMI'NDA İDARİ TATİL SÖZ KONUSU DEĞİL: Ramazan Bayramı'na çok az bir zaman kaldığına işaret eden Bozdağ, "Ramazan Bayramı nedeniyle idari tatil verme durumu söz konusu değil. Çünkü Ramazan Bayramı cuma gününe, hafta sonuna denk geliyor. Bu nedenle Bakanlar Kurulu idari bir tatil kararı alma gereği duymamıştır." dedi.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN VE KAÇ GÜN: Her yıl tarih bazında biraz daha geriye gelen Ramazan Bayramı, bu yıl haziran ayında kutlanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı tarih bilgilerine göre Ramazan Bayramı, bu yıl mübarek ayın son orucunun 14 Haziran Perşembe günü tutulmasıyla birlikte aynı gün arefe günüyle başlayacak.

Ramazan Bayramı'nın ilk günü ise 15 Haziran Cuma günü olacak. Arefe günüyle birlikte toplam üç buçuk gün sürecek olan Ramazan Bayramı, 17 Haziran Pazar günü sona erecek.

İşte, bayramın takvim bilgileri;
- 14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi (Perşembe günü) resmi tatil

- 15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün (Cuma günü) resmi tatil

- 16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün (Cumartesi günü)

- 17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün (Pazar günü)