BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.436,90
HABER /  GÜNCEL

14 Aralık operasyonu: Samanyolu TV ile emniyetten gözaltılar

Günlerdir yapılacağı söylenen operasyon, Samanyolu TV grubundan birkaç kişi ile bazı polis müdürlerinin bu sabah gözaltına alınmasıyla başladı.

Abone ol

Terörle Mücadele Şubesi, bu sabah Samanyolu TV grubundan bazı kişiler ile bazı polis müdürlerini gözaltına aldı.

Ajansların aktardığına göre sabahın erken saatlerinde Samanyolu TV'nin yapımcısı Salih Asan ve yönetmeni Engin Koç Eskişehir’de gözaltına alındı.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da İstanbul’daki evinde gözaltına alındığı bildiriliyor.

Gözaltına alınan bir diğer isim ise İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder.

Radikal gazetesi, Ergenekon ve Şike Operasyonlarını yürüten eski İstanbul Organize Şube Müdürü Mutlu İkizoğlu'nun da gözaltına alınanlar arasında bulunduğunu belirtti.

Gözaltı listesinde kaç kişinin olduğu henüz bilinmiyor ancak TRT’nin aktardığına gore, Hidayet Karaca’nın avukatı Fikret Duran kurumlarından yaklaşık dokuz çalışan hakkında gözaltı ve arama kararı olduğunu söyledi.

Ayrıca Zaman gazetesinin İstanbul’daki binasına da polisler geldi. Ancak polislerin evrak yetersizliği nedeniyle gözaltı işlemi gerçekleştirmedikleri belirtiliyor.

Gözaltıların sebebi örgütsel yapı

Yine TRT’nin haberine göre, Zaman gazetesi avukatlarından Hasan Günaydın da İstanbul Terörle Mücadele İstanbul Şube Müdürlüğü ekiplerinin, gazetenin merkez binasına gelerek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun arama ve gözaltı kararını ilettiklerini belirtti.

Hasan Günaydın, hakimin "Türkiye Cumhuriyeti devletinin egemenliğini ele geçirmek amacıyla, baskı yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanarak örgütsel yapı oluşturarak bu yapılanma adı altında iftira, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, belgede sahtecilik suçları yönünden arama ve gözaltı için makul şüphe bulunduğu" gerekçesiyle gözaltı ve arama kararı verdiğini söyledi.

Twitter’da FuatAvni mahlasıyla yazan kullanıcı dün gece de Gülen Cemaati yayın organlarına operasyon yapılacağını yazmış, bunun üzerine cemaati destekleyenler dün akşamdan beri Zaman gazetesinin önünde “demokrasi nöbeti” başlatmışlardı.