BIST 9.548
DOLAR 32,49
EURO 34,60
ALTIN 2.499,24
HABER /  GÜNCEL

13 yaşındaki kıza defalarca tecavüz ettiler!

Diyarabakır'da 13 yaşındaki kıza 2 kardeş defalarca tecavüz etti.

Abone ol

Diyarbakır’ın Hani İlçesi’ne bağlı bir köyde yaşayan ilköğretim öğrencisi M.Y. (13), iddiaya göre 2008 yılında komşusunun evine gittiği sırada, o an evde bulunan akrabası R.Y.’nin (19) tecavüzüne uğradı.

Olayı korkudan kimseye anlatamayan M.Y., uzun süre R.Y.’nin cinsel istismarına maruz kaldı. R.Y.’nin askerden dönen 22 yaşındaki ağabeyi D.Y. de kız çocuğuna birden fazla kez cinsel istismarda bulundu.

Psikolojisi bozulan küçük kız, okulda sınıfa “Hakkınızı helal edin, okulun değerini bilin” yazılı bir not bıraktı. Durumdan şüphelenen öğretmenlerinin yaptığı özel görüşmede M.Y., korkusundan R.Y. ve D.Y.’nin adını vermeyip “Tarlada inek otlatırken, yüzü kapalı 3 kişi tecavüz etti” dedi. Ailenin de durumdan haberdar olması üzerine Diyarbakır Çocuk Hastanesi’ne götürülen M.Y.’ye ‘depresyon’ tanısı konuldu.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’ne götürülen küçük kız, R.Y. ile D.Y.’nin kendisine birden fazla kez tecavüz ettiğini anlattı. Küçük kız mahkeme kararıyla koruma altına alınırken, Jandarma köye gidip iki kardeşi gözaltına aldı. İki kardeş suçlamaları reddederken, Adli Tıp’ta yapılan muayenede küçük kızın olay nedeniyle ‘ruh sağlığının bozulduğu’ belirlendi.

‘İFFETİNİ ORTAYA KOYDU’

Olayla ilgili olarak Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada R.Y. 27 yıl, ağabeyi D.Y. ise 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin kararında “Her ne kadar sanıklar inkâra yönelmiş olsalar da mağdurenin iffetini ortaya koyarak sanıklara iftira atması ihtimali hayatın olağan akışına aykırıdır” ifadesi yer aldı.