BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  GÜNCEL

124 terörist firar etti

Genelkurmay'dan açıklama! Askerin, Irak'ın kuzeyine yaptığı operasyonlarda 124 PKK'lı bölgeden kaçtı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, 2-19 Ekim 2008 tarihleri arasında icra edilen sınır ötesi hava harekatı ve ateş destek vasıtalarıyla yapılan etkili atışlarla, Irak’ın kuzeyindeki bölücü terör örgütü mensuplarının önemli ölçüde zayiat verdiği ve bu zayiatlarla bağlantılı 124 örgüt mensubunun firar ettiği bilgilerinin alındığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, 4 Kasım 2008 tarihinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Terörle Mücadele Yüksek Kuruluna katılan 6 bakana, Dağ ve Komando Okulu ve İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezinde (Eğirdir) subay, astsubay, uzman erbaş, erbaş ve erlere verilen iç güvenlik ve komando eğitiminin yerinde gösterileceğini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölücü terör örgütü ile mücadelesinin artan bir kararlılıkla devam ettiğini bildiren Tuğgeneral Gürak, bu bağlamda 24 Ekimden bugüne kadar toplam 42 iç güvenlik olayı meydana geldiğini kaydetti. Tuğgeneral Gürak, bu dönemdeki toplam 15 patlayıcı madde olayından 12’sinin güvenlik kuvvetleri tarafından yerinde imha edilerek olası zayiatların önlendiğini belirtti.