BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

120 bin euroya atılınan TOMA'lar kelepir fiyata satıldı

LONDRA belediyesinin daha önce tanesini 120 bin eurodan Almanya'dan satın aldığı TOMA'lar kelepir fiyatına satıldı. Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, eski belediye başkanını hede alarak 'Rezillikten kurtulduk' dedi.

Abone ol

LONDRA Belediye Başkanı Sadiq Khan, bir önceki Belediye Başkanı Boris Johnson'ın aldığı tüm TOMA'ları hurda fiyatına sattığını duyurdu. Londra Belediye Başkanıyken daha sonra Dışişleri Bakanı olan Boris Johnson, Brexit süreci ile istifa etmişti.

Johnson belediye başkanlığı döneminde TOMA'ların tanesini 120 bin euroya Almanya'dan almıştı. Ancak yeni Belediye Başkanı Sadiq Khan pazartesi günü sosyal medyada paylaştığı mesajda kullanılmayan ve atıl durumda olan bu araçlardan kurtulduklarını ve bundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek onları satın alan Johnson'ı hedef aldı:

Gereğinden fazla bir süredir Londralılar Boris Johnson'ın rezil TOMA'larının mali yükünü çekiyordu. Nihayet onlardan kurtulduğumuzu duyurmaktan ötürü sevinçliyim. Bu para şehrimizdeki genç Londralılara yardım etmek için kullanılacak” dedi.

The Guardian'a konuşan Khan iki yıl boyunca alıcı aradıklarını ancak bulamadıklarını bunun üzerine araçları hurda olarak satmaya karar verdiklerini belirtti ve :"Bu benim seçim kampanyası sözlerimden biriydi. Onları satıp suça bulaşmış veya bundan etkilenmiş gençlerin rehabilitasyonuna ve onlara daha iyi fırsatlar yaratma girişimlerine harcayacağıma söz vermiştim.” diye konuştu.

Araçların tanesi  4 bin 125 eurodan satılırken 2014'te dönemin içişleri bakanı olan Theresa May o yıllarda sivil halka yönelik olarak kullanılmalarını İngiltere ve Galler'de yasaklamıştı.