BIST 9.066
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.293,70
HABER /  MEDYA

12 yazar Zehra gelin için aynı başlığı attı

Kabataş'ta tacize uğradığını söyleyen Zehra gelin ile gazeteci Elif Çakır'ın yalancılıkla suçlanmasını bazı yazarlar protesto etti.

Abone ol

Kabataş olayını kaleme alan 12 yazar, bugün "Diliniz Kaba vicdanınız TAŞ" başlığıyla Zehra gelin ve Elif Çakır'a destek çıktı.

Gezi eylemlerinde sözlü ve fiili tacize uğradığını söyleyen Zehra gelin olayı yeniden gündemde. Zehra gelinin yalancılıkla suçlanması ve bu iddiayı medyada ilk haber yapan yazar Elif Çakır'ın yargılanması talebi tartışma konusu oldu.

CANLI YAYINDA KABATAŞ KRİZİ

Kabataş'ın düzmece olduğunu savunanlara tepki gecikmedi. İlk ve en sert tepkiyi dün Yeni Şafak'tan Atilla Yayla göstermişti. Bu tür tacizlere bizzat şahit olduğunu ve Gezi saldırganlığının aklanamayacağını söyeyen yazara bugün yenileri katıldı.

12 YAZARDAN DİLİNİZ KABA VİCDANINIZ TAŞ" BAŞLIĞI

Star, Sabah, Yeni Şafak, Türkiye ve Yeni Akit gazetesinden toplam 12 yazar "Diliniz KABA vicdanınız TAŞ" başlığıyla okurların karşısına çıktı.

Star'dan Ahmet Kekeç, Ardan Zentürk, Halime Kökçe, Murat Çiçek, Saadet Oruç, Sabah'tan Mahmut Övür, Yeni Şafak'tan Abdülkadir Selvi, Yasin Aktay, Kemal Öztürk, Türkiye gazetesinden Fuat Uğur, Yeni Akit'ten Ersoy Dede, Kenan Alpay aynı başlık altında eleştirilere yanıt verdiler.

Köşelerini tamamen bu konuya ayıran yazarlar, kin ve tahrik tohumları ekmekle suçlanan ve provokasyon yapmakla eleştirilen iki isme sahip çıktı. Kabataş meselesini kaleme alan isimlerden biri olan Abdülkadir Selvi, köşesinde böyle yazdı:

SUÇ DUYURUSU BENİM İÇİN ONURDUR

"CHP’li Oğuz Oyan, Elif Çakır ve benim hakkımda suç duyurusunda bulunmuş. Tacize uğramış başörtülü kadını savunduğum için hakkımda yaptığınız suç duyurusu benim için onurdur.

Bu affedilmez büyük suçumdan dolayı ceza alırsam hapis yatmak benim için şeref vesilesidir. Tacize maruz kalmış bir anneyi savunduğumuz için hakkımızda suç duyurusunda bulunmak ise sizin için utanç vesilesi olacaktır.

Sadece bir MOBESE görüntüsü üzerinden bir tacizi, bir annenin bebeğiyle birlikte yaşadığı travmayı yok sayamazsınız. Bir görüntü üzerinden bir olayı çürütemezsiniz. TCK’da ya CMK’nın hangi maddesinde suçun oluşması için MOBESE görüntüleri ispat etmeniz gerekiyor diye bir hüküm mü var. Yasada olmayan bir hükmü siz mi icat ettiniz?

HALİME KÖKÇE'YE PARMAK SALLAYANLAR

Ekranlarda, “Yargılanacaksınız” diye başörtülü gazeteciler Elif Çakır’a, Halime Kökçe’ye parmak sallayanlar. Günde binlerce kadınımızın, kızımızın tacize uğradığı bu ülkede, her gün bir kadının vahşice katledildiği bir dönemde insanlık dışı davranışlar ortaya koydunuz.

Tacize uğrayan kadınlara dahi başörtülü diye ayrımcılık yapıyorsunuz. Başörtülü kadın tacize uğrarsa bunu MOBESE kayıtları ile size ispat etmek zorunda mı?

ASIL TACİZ SİZİN KAFALARINIZIN İÇİNDE

Böyle bir zihniyet olur mu? Şunu bilin ki bu tutumunuzla Kabataş gelinine ikinci tacizde de siz bulundunuz. Bu tarihten itibaren sizi “ekran tacizcileri” olarak ilan ediyorum. Asıl taciz, sizin kafalarınızın içinde.

Asıl taciz, sizin tacize uğrayan kadınları başı örtülü başı açık diye ayıran zihniyetinizde. Şunu bilin ki, Cumhurbaşkanı da sahip çıkmasa, siyasi irade dahi arkamızda durmasa. Başörtülü ya da başı açık demeden kadınlarımızı savunmaya devam edeceğiz.

Zehra Develioğlu’nu savunmak benim için bir onurdur. Hepinize meydan okuyorum. Elinizden geleni arkanıza koyarsanız namertsiniz."