BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.439,78
HABER /  GÜNCEL

12 ses kaseti kıyameti kopartacak

Miliyet yazarı Güneri Civaoğlu, olayların arkasında Hakan Fidan'ı MİT'in başında istemeyen İsrail'in olabileceğini yazdı.

Abone ol

İsrail'in Davos'un intikamı ve Fidan'ın 'İran'a yakın' olduğu iddiasıyla fitili ateşlediği iddia ediliyor. KCK evinde bulunun Oslo görüşmelerine ait ses kasetlerinin piyasaya sürülmesi halinde büyük depreme yol açacağı söyleniyor.

KCK soruşturması kapsasında MİT'in önemli isimlerinin şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmasının yankıları sürüyor. Devlet içindeki hesaplaşmaya ilişkin türlü senaryolar dile getiriliyor. Yargı ve hükümetin karşılıklı hamlelerle restleşiyorlar. Ankara'yı birbirine katan bu kapışmaya neden olan güçler kim? Kamuoyu bu sorunun cevabını arıyor.

Milliyet yazarı Güneri Civaoğlu, "senaryonuzu siz seçin" başlıklı köşesinde dillendirilen komplo teorilerini yazdı. Yazar İsrail parmağına dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Sözü daha fazla uzatmıyor ve yazara kulak veriyoruz:

RİVAYET MUHTELİF
TEORİLER uçuşmakta.
“Cemaat - hükümet yol ayrımı” bunlardan en çok vurgulananı...
Polis hükümete karşı...
“Burada savcılığa çağırılan MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve eski müsteşar ile yardımcısı burada oyunun yardımcı aktörleri” söylemleri yoğun.
MİT doğrudan Başbakan Erdoğan’a bağlı. MİT Müsteşarı’na görev talimatlarını veren Başbakan Erdoğan. O halde bu yol Hakan Fidan üzerinden Başbakan Erdoğan’a kadar uzanır” gibi uzun menzilli atışlar da yapılmakta.

İSRAİL PARMAĞI İDDİALARI
UFUK çizgisi daha uzaklarda, “sınır tanımayan komplo teorisyenleri” de var.
Kuşkuların odağına İsrail konulmakta.
Kandil, Oslo’daki “MİT - PKK” gizli görüşmeleri ses bandını nereye dayanarak ya da nerenin verdiği işaret üzerine sızdırdı?
Erdoğan ile Davos rövanşından öte bu iktidarın gücünü budayacak siyaset patlaması için fünye İsrail’de çekildi gibi yorumlar yapılıyor.
1990’lı yılların sonunda Ecevit’in DSP’sini iktidar yapan oy rüzgârı Abdullah Öcalan’ın yakalanıp, İmralı’ya paketlenmesi ile esmişti. Yoksa DSP barajı aşsa bayram ederdi.
Yüzde 50’nin üzerinde desteğe sahip Erdoğan’ın AK Parti’sinin büyük oy kaybı da ekseni Abdullah Öcalan olan bir fırtına ile yaşanabilir.
Türkiye insanının PKK konusunda sinir uçları açıktır bu soruna, tepki esneklik katsayısı yüksektir.
İkidar yapan PKK faktörü, neden iktidar bozmasın?
Kanlı örgüt PKK ile -kamuoyundan gizleyerek- kendi yakınlarına ve MİT’e görüşme talimatı verdiği, çok sayıda gizli görüşme yapıldığı, ses kayıtlarıyla ortaya çıkarsa AK Parti’nin suyu kaynar, imajı birkaç beden küçülür. Abdullah Öcalan’ın Afrika’daki yerini bulan ve bildiren İsrail’di, Oslo ses kayıtlarını sızdıranın da İsrail olması çok mümkün...

ULUDERE VE FİDAN ALERJİSİ
KOMPLO teorisyenleri “Uludere faciasını” da sahneye taşıyor.
“İnsansız uçak Heronların aldığı görüntüler İsrail’de değerlendirilmiyor mu?
Kaçakçıların, sınırı geçmek üzere PKK’lılar olduğu bilgisi -çarpıtılmış istihbarat- olarak Ankara’ya geçilmiş olamaz mı?
İsrail’in doğrudan Hakan Fidan’a alerjisi de iddiaları kuvvetlendirmek için kullanılmakta.
Hakan Fidan’ın MİT Müsteşarlığı’na getiriliş sürecinde İsrail’in ona karşı “İran’a yakındır” iddiaları anımsanıyor.
....................
Bütün bunlar için ne “doğrudur” denebilir, ne de “tümüyle gerçek dışı...
Döner sahnede birbirinden farklı oyunlar perde açmış bulunmakta.
Tek bir senaryo değil “senaryolar” sahnelenmekte.
....................
Böyle kapışmanın olduğu satranç tahtalarında oyun “pata” bırakılmaz.
Artçı deprem gibi gelecek, belki bunu da aşacak büyüklükte sarsıntılar olacağını sezmek için “siyaset kâhinliğine” soyunmaya gerek yok.
Her şey bir yana bir KCK evinde bulunan gizli Oslo görüşmeleri yüklü diğer 12 ses kaseti sızdığında yeni “kıyametler” kopabilir.