BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,25
HABER /  GÜNCEL

12 rekatlık Miraç Kandili namazı kılınışı

Miraç Kandili namazı 12 rekat olarak saat kaçta ve nasıl niyet edilerek kılınır? Miraç gecesi kılınan namaz nafile hacet namazıdır kılınışı ise şöyledir.

Abone ol

Miraç Kandili namazı 12 rekat olarak nafile hacet namazı şeklinde kılınır. Miraç gecesi namazı yatsı namazından imsak vaktine göre istenen saatte kılınabilir. Bu namazın kılınışını ve edilecek duaları ayrıntıları ile hazırladı.

MİRAÇ KANDİLİ İÇİN HACET NAMAZI NASIL KILINIR?
MİRAÇ KANDİLİ MESAJLARI VE DUASI
Miraç gecesi nafile hacet namazının kılınışı iki rekatta bir selam vererek olur. Miraç namazı her rekatta 3 kadir, 12 ihlası şerif duası okunurak kılınır.

Namazdan sonra
-4 Fatiha-i Şerife
-100 defa ”SubhanAllahi ve’l-hamdü lillahi vela ilahe illahlahü vAllahü ekber. Vela havle vela guvvete illa billahi’l-aliyyil-aziym”
-100 istiğfar-ı şerife
-100 salavat-ı şerife okunup dua edilir.

Bu namazda ihlaslar 100 adet okunur veya namaz 100 rek’at olarak kılınırsa; – bu namazın feyz ve bereketiyle huzur-i ilahiye namaz borçlusu olarak çıkılmaz.

MİRAÇ GECESİ NAFİLE HACET NAMAZI KILINIŞI

MİRAÇ GECESİNDEN SONRAKİ GÜN KILINACAK NAMAZ
Miraç Gecesin’den sonraki gün mümkünse oruçlu olunmalıdır. O gün öğle ile ikindi arasında 4 rekat Miraç namazı kılınır. Bu namaz her rekatta Fatiha’dan sonra 5 ayete’l Kursi , 5 Kafirun suresi , 5 Felak suresi , 5 Nas suresi okunarak kılınır.

TESBİH NAMAZInamaz-ve-dua-miraç-kandili.20150513150617.jpg
Miraç Kandili tesbih namazı akşam namazı ile yatsı namazı arasında kılınabileceği gibi gecenin ilerleyen saatlerinde de ifa edilebilir. 4 rekat olan Tesbih namazına başlarken niyet edilir ve okunması gereken bir tesbih vardır.

TESBİH NAMAZI NASIL NİYET EDİLİR?
Miraç Kandili tesbih namazına ise şöyle niyet edilir; Yâ Rabbî, niyet eyledim rızâ-i şerîfin için tesbih namazına. Yâ Rabbî, bu gece teşrifleriyle âlemleri nûra garkettiğin sevgili habîbin, başimızın tâcı Resûl-i Zîşân Efendimiz Sallallahu Aleyhi Wesellem'in hürmetine ve bu geceki esrârın hürmetine ben âciz kulunu da afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Allâhü Ekber“

TESBİH NAMAZINDA HANGİ TESBİH OKUNUR?
Miraç Kandilinde günahların affına vesile olan tesbih namazı 4 rekat olarak kılınır. Bu namazı kılabilmek için şu tesbihi ezbere bilmek gerekir. "Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym". Miraç Kandili Tesbih namazında her rekatte okunan tesbih adedi 75'dir. Dört rek'atte 300 tesbih okunmuş olur.

TESBİH NAMAZI NASIL KILINIR?
"Allâhü Ekber" diyerek namaza başlanır. Yukarıdaki tesbih:
-"Sübhâneke..."'den sonra 15 kere,
-Zamm-ı sureden sonra 10 kere, -Rükûda 10 kere,
-Rükûdan doğrulunca 10 kere,
-Secdede 10 kere,
-Secdeden doğrulunca 10 kere,
-İkinci secde de 10 kere, okunur. Böylece birinci rekat kılınmış olur.

İkinci rekata kalkılınca Fâtiha-i şerîfeden önce yine 15 kere, diğer yerlerde de, tarif edildiği gibi 10'ar kere okunarak 4 rek'at tamamlanır. İkinci rekatte oturulduğunda, "Et-tehiyyâtü..." den sonra, "Allâhümme salli..." ve "Allâhümme bârik...", üçüncü rekat için ayağa kalkıldığında da "Sübhâneke..." okunacaktır.