BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,90
ALTIN 2.438,79
HABER /  GÜNCEL

12 Ocak tatil olan iller bugün okul yok

12 Ocak tatil olan iller listesi bugün bu illerde okul yok. İllerin valiliklerinden peşpeşe 12.01.2017 kar tatili haberleri gelmeye başladı. Yoğun kar yağışı Trakya'da hala etkili. İşte 12 Ocak tatil olan iller tam listesi.

Abone ol

12 Ocak tatil olan iller listesi 12 ocak perşembe bu illerde okul yok. Kar yağışı yurdun birçok etkili olurken illerin valiliklerinden 12.01.2017 kar tatili haberleri gelmeye başladı. Yurdu son 1 haftadır etkisi altına alan yoğun kar yağışı Trakya'da hala etkili olmaya devam ediyor. Peki 12 ocak perşembe tarihinde hangi illlerde okullarda tatil 12. Ocak kar tatili olan okullar listesi internethaber'de.

12 OCAK TATİL OLAN İLLER LİSTESİ 

Kar yağışı İstanbul'da etkisini kaybetse de yurdun batısında kar yağışı yer yer yoğun olarak devam ediyor.

EDİRNE: Edirne'de, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime 1 gün daha ara verildiği bildirildi.

Edirne Valiliğinden yapılan duyuruda, valilik kararı ile olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okulların 12 ocak perşembe tarihinde tatil edildiği belirtildi.

Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de 12 ocak perşembe tarihinde idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KIRKLARELİ: Kırklareli'nde, olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün daha ara verildi. 

Kırklareli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okulların 12 ocak perşembe tarihinde tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de 12 ocak perşembe tarihinde idari izinli sayılacağı bildirildi.

Valilik kararıyla hafta başından bu yana okullar tatil edilmişti.

- Kar yağışı yeniden etkisini artırdı

Kent merkezi ile Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde sabah saatlerinde etkisini kaybeden kar yağışı öğle saatlerinde etkisini yeniden arttırdı.

Kar yağışı nedeniyle ise 34 köy yolu iki gündür ulaşıma kapalı. Ekipler, hem yolların trafiğe açılması hem de diğer yolların kapanmaması için yoğun çaba gösteriyor.

Ekipler, Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısında olumsuzluk yaşanmaması için bölgedeki çalışmalarını yoğun sürdürüyor.

ÇANAKKALE

 İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Biga, Lapseki ve Gelibolu ilçelerinde  okullarda eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, "Biga, Lapseki ve Gelibolu ilçelerimizde yaşanan kar yağışı, buzlanma ve güncel meteorolojik veriler dikkate alınarak, yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için ilçelerin Hıfzısıhha Kurulu kararı ile 12 Ocak Perşembe günü resmi ve özel  örgün eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir” denildi.

OKULLARIN TATİL OLMASI SOSYAL MEDYAYI PATLATTI

Türkiye genelinde geçen hafta sonundan itibaren etkili olan kar yağışının ardından tatil beklentisi olan öğrenciler ve velileri, valilerden tatil beklentilerini sosyal medya aracılığıyla iletirken övgü ve tepkiye yönelik paylaşımlar tebessüm ettirdi.

Yurtta geçen hafta cuma akşamı başlayan, özellikle batı kesimleri etkisi altına alan kar yağışı ve dondurucu soğuklar başta İstanbul olmak üzere birçok kentte hayatı zorlaştırdı.

Özellikle pazartesi gününden bu yana ulaşımda yaşanan sıkıntılar nedeniyle İstanbul, Bursa, İzmir, Edirne, Sakarya, Kocaeli, Eskişehir ve Konya gibi birçok kentte ilk ve orta dereceli okullarda eğitime belirli sürelerde ara verildi.

ÖĞRENCİLER SOSYAL MEDYAYA AKTI

Kar yağışının ve soğukların etkili olduğu illerde eğitim gören öğrenciler ve veliler de valilerden tatil beklentilerini günlerdir sosyal paylaşım sitelerinden iletiyor.

Sosyal paylaşım sitelerinden yapılan beklenti içeren paylaşımlar tatil haberinin gelmesinden sonra övgüye dönüşürken eğitime ara verilmeyen illerden gelen mesajlar ise tebessüm ettiriyor.

Konya'dan bir öğrenci, tatil kararı çıkmaması üzerine "Vali amca komando muyuz biz? Ver tatili. Geçen alt yazıyı görüp sevinmeyi nasip etsin Allah." mesajını paylaşırken başka bir öğrenci "Müdürüm siz söyleyin, biz tatili hak etmedik mi?" paylaşımıyla duygularını dile getirdi.

ÖĞRENCİLERDEN DUA ZİNCİRİ

Aynı kentten başka bir öğrenci "Vali amca millet ders çalışmayı bırakıp Kontv ya da Konya Valiliği sitesine bakıyor. Tatil yap Gonya'yı sevindir." paylaşımıyla tatil talebini iletti. Bazı öğrenciler ise "Bence bütün öğrenciler olarak son kez bir kar tatilini hak ediyoruz, değil mi? Canımın içi Valim." ve "Konya'da kar tatili olması için dua zinciri başlatıyoruz. Dua edip 5 arkadaşına gönder sen de tatilden yararlan." mesajlarını paylaştı.