BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,36
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

12 Haziran'ın sürpriz partisi olacaklar!

Haziran seçimlerinde Meclis'in mevcut tablosunun çok değişmeyeceği konuşulurken baraj altı partilerden iddialı çıkışlar gelmeye devam ediyor

Abone ol

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, ''12 Haziran'ın sürpriz partisi BBP olacak. Bunu dost da görecek, düşman da'' dedi.

Alperen Ocakları Yalova Şubesi tarafından hazırlanan ''Çanakkale Zaferi Fotoğraf Sergisi''nin açılışını yapan Topçu, bedelli askerlik tartışmalarına tepki gösterdi.

Topçu, ''ecdadın Çanakkale'de 7 düvele karşı vatan savunmasında neler yaptığı ve hangi destanları yazdığının'' burada görüldüğünü ifade ederek, ''Günümüzde bir şeyler tartıştırılıyor. Bu vatanı bedelli Alilerin değil kınalı Alilerin kurtardığını bir kez daha görürler'' dedi.

Daha sonra partisinin Yalova İl Kongresi'ne katılan Topçu, burada yaptığı konuşmada, BBP'nin Türk siyasetinin yükselen değeri olduğunu öne sürdü. Topçu, her evden bir oy istediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

''BBP her evin ikinci partisi. Hep beraber bir bir kapıları çalacağız ve her evden bir oy isteyeceğiz. Emin olun ki her evde BBP'ye verilecek bir oy var. Herkes seviyor. Sevginin bedeli olmaz mı? Bu 12 Haziran'ın sürpriz partisi BBP olacak. Bunu dost da görecek, düşman da. BBP meclise girince o Kandil nasıl sönüyormuş, o İmralı nasıl susuyormuş el de alem de görecek.''

Türkiye'deki seçim barajının dünyanın hiçbir ülkesinde olmadığını belirten Topçu, ''Geldiğimiz şu noktada dünyanın hiçbir yerinde bizdeki seçim barajı gibi bir baraj yok. Mesela 2006'da dışarıda kalan oy miktarını biliyor musunuz? Dışarıda kalan oyun miktarı 46,16. Düşünebiliyor musunuz. Şu anda ülkeyi tek başına yöneten partinin aldığı oy kadar oy dışarıda kaldı'' dedi.