BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,50
HABER /  GÜNCEL

12 F-16 Suriye sınırında uçtu

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 12 F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi

Abone ol

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 12 F-16, Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu yaptı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, TSK'nın günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 12 F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilirken, 4 bot ve bir mobil radar ile Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi yapıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bir korvetin de Ege'de keşif gözetleme görevi sürdürdüğü bildirildi.

Öte yandan, hudut birlikleri tarafından Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı girme teşebbüsünde bulunan 622 kişi ve Türkiye'den de Suriye'ye yasa dışı yollarla çıkmaya çalışan 3 kişi yakalandı.

 Arama kurtarma faaliyetleri

Genelkurmay Başkanlığından, Sahil Güvenlik Komutanlığının arama kurtarma faaliyetleri hakkında da bilgi verildi.

Buna göre, Aydın'ın Didim ilçesi Tekağaç Burnu açıklarında, içerisinde özel bir teknenin motor arızası nedeniyle sürüklendiği bilgisini alan ekipler, bölgeye intikal etti. Ekipler, teknedeki 5 Türk vatandaşı kurtardı. Mavişehir açıklarında ise arızalı bir lastik bot içinde Suriye uyruklu 19 göçmen kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Balıkesir Erdek Paşalimanı Adası açıklarında yardım isteyen, içerisinde 4 Türk vatandaşı bulunan ve motoru arızalanan bir Türk balıkçı teknesi, bölgede bulunan başka bir tekne tarafından yedeklenerek Paşalimanı Adası'na intikal ettirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopteri, İzmir'e bağlı Sığacık Doğanbey Adası üzerinde gerçekleştirdiği görev uçuşu esnasında, bir grup göçmenin yardıma ihtiyacı olduğunu tespit etti. 62 Suriye uyruklu göçmen, bölgede bulunan bir balıkçı teknesi ile Sığacık Limanı'na getirildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesi Akyarlar açıklarında ise arızalı fiber bir tekne içindeki 62 Suriye ve bir Irak uyruklu göçmen kurtarıldı.