BIST 9.695
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.426,42
HABER /  DÜNYA

12 Eylül referandumu unutulmayacak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 12 Eylül referandumunda halkın yüzde 58'inin 'evet' oyu vermesinin Türkiye'nin başına gelen en önemli olaylardan biri olduğunu ifade etti.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 12 Eylül referandumunda halkın yüzde 58'inin 'evet' oyu verdiğini hatırlatarak "O evetlerin içerisinde ben de varım diyecek herkesin elini öpmemiz gerekir. Milletimize en hayırlı hizmeti onlar yaptılar. Türkiye'nin demokratikleşmesinde, özgürleşmesinde, vesayet rejimlerinin ortadan kalkmasında, hasta yataklarından bile darbecilerden hesap sorulmasında, darbecilerin ve cuntacıların hesaba çekilmesinde bu yüzde 58'in ömür boyu unutulmayacak izleri vardır." dedi.

Memur-Sen Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan'ın, vefatının 13. yılında Ankara Rixos Otel’de anma programı düzenlendi. Programa Başbakan Yardımcısı Arınç da katıldı. Burada bir konuşma yapan Arınç, Mehmet Akif İnan'ın çok sevdiği bir ağabeyi olduğunu belirterek, kendisini hayranlıkla hatırladığını söyledi. Arınç, ''İnanıyorum ki sadece bu salonda değil, binlerce insan ondan ders almış, feyz almış, en azında bir ağabey kardeş ilişkisi içerisinde yolunu istikametini bulmuştur'' diye konuştu.

"MEHMET AKİF İNAN'IN EN BÜYÜK ESERİ 'MEMUR-SEN'DİR"

İnan'ın en büyük eserini 90'lı yıllarda kurucusu olduğu Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen olduğuna dikkat çeken Arınç, o zamanlar bu işlerin cesaret istediğini, fedakarlık istediğini kaydetti. Arınç İnan için, ''Evet çok şiirleri var, çok kitapları var, çok eserleri var, belkide bu eserlerin en büyüğü Memur-Sen Konfederasyonu'' ifadelerini kullandı. 

Toplu görüşmeleri toplu sözleşmeye çevirme noktasındaki gayretlerinden dolayı Memur-Sen’i ayrıca tebrik eden Arınç, şöyle devam etti: ''Bursa'da yine bir Memur-Sen ziyaretinde 'toplu sözleşme hakkını hakeden tek bir sendika var, oda Memur-Sen' demiştim. Birileri çok kızdılar, birileri benim için çok kötü şeyler söylediler, soru önergeleri verdiler. 12 Eylül referandumuna, karşıdan, bodoslamadan, asla ve kata diyerek karşı çıkanların ve referandumu kötülemek için ağızlarından hakaret üzerine hakaret yağdıranların 'hani nerede toplu sözleşme' demeye hakları ne kadardı siz takdir edin.”

"YÜZDE 58'İN ÖMÜR BOYU UNUTULMAYACAK İZLERİ VARDIR"

12 Eylül referandumunun Türkiye'nin son 100 yılda yaşadığı en önemli olaylardan birisi olduğunu vurgulayan Arınç, ''Her şeye rağmen halkımızın yüzde 58 evet oyu vermesi ve o evetlerin içerisinde ben de varım diyecek herkesin elini öpmemiz gerekir. Milletimize en hayırlı hizmeti onlar yaptılar. Türkiye'nin demokratikleşmesinde, özgürleşmesinde, vesayet rejimlerinin ortadan kalkmasında, hasta yataklarından bile darbecilerden hesap sorulmasında, darbecilerin ve cuntacıların hesaba çekilmesinde bu yüzde 58'in ömür boyu unutulmayacak izleri vardır. Ne mutlu o kardeşlerimize, en başta da Memur-Sen'in yurtsever, vatansever temsilcilerine.'' şeklinde konuştu. 

Arınç, Akif İnan'ın güzel bir tohum attığını ve suladığını belirterek, Memur-Sen'in bugün sadece sendikacılık yapmadığını, aynı zamanda Türkiye'nin demokrasisine, fikri hayatına, özgürleşmesine katkıda bulunduğunu bildirdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da konuşmasında Akif İnan'ın 1992 yılında Eğitim Bir-Sen'i, 1995 yılında da Memur-Sen'i kurarak memur sendikacılığında ilk uyanışın temelini attığını kaydetti. Gündoğdu, bugün ülkenin en büyük memur konfederasyonu olarak özelde ekmeğin, genelde özgürlüğün ve değerlerin sendikacılığını yaparak bugünlere geldiklerini vurguladı.

Dünyanın birçok yerinde yardıma muhtaç ülkelerin yardımına koştuklarını ifade eden Gündoğdu, Arakan'lı Müslümanlar için de yaptıkları çalışmadan bahsetti. Arsa çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Gündoğdu, bölgede 200 çocuğun kalabileceği 'Mehmet Akif İnan ve Memur-Sen' yetimhanesi yapacaklarını söyledi.

"KAMUDA BAŞÖRTÜSÜNE ÖZGÜRLÜK İÇİN 10 MİLYON İMZA"

Gündoğdu, “Bugün, Allah'a hamt olsun 10 milyon imza kampanyasıyla kamuda başörtüsüne özgürlük kampanyasını başlatmış bulunuyoruz'' diyerek, seçme seçilme hakkı verilen kadının ne giyeceğine karar veremediğine dikkat çekti. Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Darbecilerin bakiyesi ne varsa kaldıralım. 82 model bir yönetmelikle, favorilerle, bıyıkların üstten alınmamasıyla, saç tarama biçimiyle, ayakkabı numarasıyla başörtünün yasaklığının aynı kategoriye geldiği tablo bu ülkeye yakışmıyor. Kamuda başörtüsü özgür oluncaya, Merve Kavakçılar başörtüsüyle girinceye kadar bu mücadeleye devam edeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telgrafları okunduğu etkinliğe, Mehmet Akif İnan'ın kardeşi Ahmet İnan ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve çok sayıda davetli katıldı.