BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.425,83
HABER /  GÜNCEL

'12 Eylül Duvarını Gezi Gençliğiyle Aştık'

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, 12 Eylül darbesinin 34. Yılında, özgürlük, demokrasi ve adaletten yana, eşit ve barış içindeki bir ülkede ve dünyada yaşamaktan yana tavır koyduğu için darbecilerin hedefi olan tüm vatandaşları saygıyla andı.

Abone ol

Öz, 34 yıldır her kuşaktan insanın, özellikle Gezi gençliğinin özgürlükten, demokrasiden ve eşitlikten yana tutum sergileyen tavrının çok daha fazla önem kazandığını vurguladı.

CHP Milletvekili Sakine Öz,şu ifadeleri kullandı:

“ 'Başka bir dünya mümkün' dediği için 12 Eylül şiddetine uğrayan,geleceği karartılan ülkemin güzel insanlarını saygıyla anıyor, selamlıyorum.

12 Eylül, toplumumuzun özellikle solcularına ‘başka bir dünya mümkün’ dedikleri için, haksızlığa ‘dur’dedikleri için acımasızca bir darbe indirmeyi denedi. Sadece o dönemin gençlerini değil, gelecek kuşakları da siyasetten, toplum sorunlarından, kısacası yaşama katılmaktan soğutmayı hedefledi. Ne var ki, bunca baskıya rağmen yılmadık. Bunca engele karşı her zaman barışı, demokrasiyi ve emeğin haklarınısavunmayı sürdürdük.

12 Eylül yasalarının getirdiği baskıcı, örgütlenmeye geçit vermeyen tüm düzenlemeleri devam ettiren, 12 Eylül’ün ördüğü korku duvarları yoluyla güçsüzlüğünü gizleyen hükümetlere rağmen, özellikle gençlerimiz Gezi direnişinde çok anlamlı bir tavır ortaya koydular.

Gençlerimiz, darbelerin tortusundan beslenen, seçim barajlarından, demokrasi ve emek karşıtı yasalardan faydalanan AKP Hükümetine karşı çok anlamlı mesajlarını vermeye devam ediyorlar.

Bugün biz, 12 Eylül darbecilerinden çok daha baskıcı, özgürlük karşıtı, yurttaşları arasında ayrım yapmayı, toplumu birbirine kışkırtmayı, etnik kimlik ve inançlar üzerinden etiketlemeyi, internet yasalarıyla fişlemeyi, meydanlarda ayrıştırmayı devam ettiren bu hükümete karşı, özgürlüğü, demokrasiyi ve barış içinde, varlık ve birlik içinde yaşayabilmenin yollarınıarıyoruz… Darbe yasalarından beslenenlerin, ‘darbe paranoyaları’na karşı,ayrımsız biçimde, herkes için demokrasiyi savunuyoruz.

12 Eylül’ün gerçek mağdurlarını saygıyla anıyor, ülkemizin demokrasi ve özgürlük yolunu taçlandıran tüm devrimcilerini selamlıyorum.”