BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

11 yaşındaki hamile görenleri şaşırttı!

Nüfus cüzdanına göre, 11 yaşındaki kız 8 aylık hamile olarak geldiği hastanede görenleri şaşkına çevirdi.

Abone ol

Bolu'da, akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Nüfus cüzdanına göre, 11 yaşındaki kız 8 aylık hamile olarak geldiği hastanede görenleri şaşkına çevirdi.

11 YAŞINDA EVLİ!

Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Alpagut köyünde oturan 11 yaşındaki Z.Ç, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Gece saatlerinde Mudurnu Devlet Hastanesine götürülen kız, doktor kontrolünden geçirildi. 11 yaşındaki kızı muayene eden doktor, hamile olan Z.Ç'yi Bolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine sevk etti. Nüfus cüzdanına göre 11 yaşında olan kızın bir de evli olduğu ortaya çıktı.

Eşi E.D'yle birlikte hastaneye gelen Z.Ç, tedavi altına alındı. Z.Ç'nin tedavi edilmesinden sonra eşi E.D, karısının hastaneye yatmasını kabul etmedi. Doktorlar 11 yaşındaki hamile kız çocuğunu imza attırdıktan sonra taburcu etti.

KADIN SANDIĞI KİŞİ TRAVESTİ ÇIKINCA ÖLDÜRDÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN[PAGE]"Kendini bana kadın olarak tanıtmıştı. Evine gittiğimde travesti olduğunu öğrendim. Bu yüzden kendisiyle tartışıp öldürdüm"

İstanbul Başakşehir'de bir apartman dairesinden 26 Eylül 2011 tarihinde kötü kokular geldiği polise bildirildi. Bunun üzerine çilingir yardımıyla kapısı açılan evde N.Y.(41)'nin cesedi bulundu. Bıçakla öldürüldüğü anlaşılan travesti N.Y.'nin cesedi Adlı Tıp Morgu'na kaldırılırken polis olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı. 

EN SON KATİLİYLE GÖRÜŞMÜŞ

Çalışmalarda, Nicol Libra adını kullanan ve stilistlik yaptığı belirtilen travesti N.Y.'nin Bakırköy'de oturan ailesinden ayrı olarak Başakşehir'deki evde oturduğu anlaşıldı. N.Y.'nin Nicol Libra adıyla kurduğu internet sitesi aracılığıyla görüştüğü erkeklerle zaman zaman evinde buluştuğu belirlendi. Ayrıca N.Y.'nin video paylaşım sitelerinden kendi görüntülerinin olduğu çok sayıda video paylaştığı anlaşıldı.

Bunun üzerinde bu yönde yapılan çalışmalarda, N.Y.'nin internet üzerinden en son Fatih'te fırıncılık yapan Fesih D.(30) ile görüştüğü tespit edildi. Gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Fesih D. sorgusunda cinayeti itiraf etti. Fesih D., "Kendisiyle internet üzerinden tanıştık. Kendini bana kadın olarak tanıtmıştı. Evine gittiğimde travesti olduğunu öğrendim. Bu yüzden kendisiyle tartışıp öldürdüm" iddiasında bulundu.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Fesih D. Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

KAN DAVALILARIN ŞEYTANİ PLANI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Kan davası yüzünden internette "Yalancı yarim" rumuzlu sahte profil oluşturdular. Kendini Nermin olarak tanıtan kadının verdiği randevuya gelen hasımlarını tuzağa düşürüp öldürdüler. 6 tutuklu için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis isteniyor.screen-shot-2012-01-05-at-8.12.03-am.png

İstanbul Esenyurt'ta oturan Özkan Alas (28), internette kadın diye konuştuğu kan davalıları tarafından tuzağa düşürülüp öldürüldü. Tetiği çeken ve cinayeti planlayan tutuklu sanıklar Abdülkadir Azlağ, Kamuran Çaçur, Cengiz Çaçur, Şeyhmus Çaçur, Ezgi Şenyurt ve Ahmet Demir'e "Kan davası güderek öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. İddianameye göre Mardin Derik'te yaşayan Alas, Çaçur ve Azlağ aileleri arasında 7 Eylül 2010'da kavga çıktı. Kavgada Emrah ve Emrullah Azlağ öldürüldü. Çifte cinayetin ardından Vahdettin Alas tutuklandı. Akraba olan Çacur ve Azlağ aileleri, Alas Ailesi'nden bir kişinin öldürülmesi yönünde karar aldı. Hedefteki isim, Vahdettin Alas'ın İstanbul'a taşınan yeğeni ve damadı, 2 çocuk babası Özkan Alas olarak belirlendi. Abdülkadir Azlağ, "yala....@hotmail.com" adresinden sahte bir profil oluşturup Özkan Alas'a internetten arkadaşlık teklifi gönderdi.

NİŞANLISINI GÖNDERDİ

Özkan Alas, "Nermin" olduğunu sandığını Azlağ'la samimiyeti ilerletti, ev adresini ve telefonunu verdi. Sanıklar, bir süre sonra "Nermin" diye Özkan Alas'la, sanıklardan Şeyhmus Çaçur'un nişanlısı Ezgi Şenyurt'u tanıştırdı. 4 Mart 2011'de Ezgi Şenyurt buluşmak için Özkan Alas'ı aradı. Alas evden çıkar çıkmaz Kamuran Çaçur tarafından vuruldu. Polis, cinayeti Alas'ın ailesini ve sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarını inceleyerek çözdü.

ÜMRANİYE'DE MASKELİ DEHŞETİ!

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Maskeli bir kişinin saldırısına uğrayan genç kadın, silahla yüzünden yaralandı.

Olay saat 20.30 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi Sancak Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre evine giden 33 yaşındaki Döndü Gencel, sokakta yürüdüğü sırada yüzü maskeli bir kişi tarafından suratından silahla vuruldu. Saldırgan olay yerinden yaya olarak kaçtı. Silah seslerini duyan vatandaşlar polis ve ambulansı aradı.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptığı Gencel'i ambulansla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Polis ekipleri de ellerinde fenerle boş kovan aradı. Çenesinde vurulduğu öğrenilen Gencel'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda genç olduğu belirtilen saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

UÇURUMDAKİ DÜŞÜŞÜN SIRRI ÇÖZÜLEMEDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Siirt’te boşanma davası sürerken uçurumdan düşerek ölen öğretmen Esin Güneş’in ‘kaza’ denilerek kapatılan dosyası yeniden açıldı. Kocası ve onları taşıyan taksici cinayetten yargılanıyor.

Siirt'te özel güvenlik görevlisi Güven Güneş ile 75'inci Yıl İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Esin Işık (25) 2008'de evlendi. Esin, ikinci yıllarında eşinden şiddet gördüğü için boşanma davası açtı. Güven Güneş ise davaya karşı çıktı.

AYAĞI TAKILDI

Öğretmen Esin, 24 Ağustos 2010 günü Aydınlar ilçesinde Kale olarak bilinen uçurumun altında ölü olarak bulundu. Güven Güneş olayın kaza olduğunu savunarak, "Taksici arkadaşım Beşir'in otomobiliyle bölgeye gittik. Eşim hava alsın, gezelim istedik. Kameriyede otururken ayağa kalkmak istedi. Bu sırada ayağı takıldı ve düştü" dedi.

AİLE İTİRAZ ETTİ

Dosya "Kaza" denilerek kapatıldı. Ancak öğretmenin ailesi, kızlarının damatları tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Bunun üzerine yeniden başlatılan soruşturmada tutuksuz iki sanık hakkında ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Esin Güneş'in eşi Güven Güneş ile taksici Beşir Üzüm hakkında "Kasten adam öldürmek" suçlamasıyla açılan davanın ikinci duruşması dün görüldü. Siirt Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, olay yerinin tekrar incelenmesi, tanıkların ifadelerinin alınması için davayı 15 Şubat'a erteledi.

TIRNAKTAKİ DNA KİMİN?

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Esin öğretmenin ölümüyle ilgili soruları sıraladı: Esin Güneş'in tırnaklarında bilinmeyen bir kişiye ait DNA örnekleri çıkıyor. Oruç tutan bir ailenin ramazanda tam da iftar vaktinde pikniğe gitmesi normal midir? Piknik yapmak için neden kimsenin bulunmadığı, ıssız bir bölge seçiliyor? Telefonlar neden yanında değil? Normalde başörtüsü kullanan Esin'in başı açık bir şekilde komşularının dediğine göre evden alelacele çıkarılması neyin göstergesidir? Kızının resmine sarıldı Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma öncesi kadınlar fotoğraflarla adliye önünde toplandı. Öğretmen Esin Güneş'in annesi Fahriye Işık, kızının fotoğrafına sarılıp ağladı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu "Tıpkı Ayşe Paşalı'nın davasında olduğu gibi, tıpkı Münevver Karabulut'un davasında olduğu gibi katillerin, sorumluların en ağır ceza almaları sağlanana kadar mücadelemize devam edeceğiz."

ÖTEKİ KADIN ESAS KADINA TAZMİNAT ÖDEYECEK

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İzmir’de yaşayan G.R., kocası E.R. ile ilişkiye girip boşanmasına neden öteki kadın G.G.’yi, açtığı dava sonunda yasal faizi hariç 5 bin lira tazminata mahkum ettirdi.

Dört yıl önce ikinci evliliğini yaptığı marangoz atölyesi sahibi E.R.’nin başka bir kadınla kendisini aldattığını öğrenen G.R., soluğu Aile Mahkemesi’nde aldı. Boşanma davası açan G.R., eşinden 500 lira aylık tedbir nafakası, 10 bini maddi 20 bini manevi toplam 30 bin lira da tazminat istedi. Hakim, taraflar arasındaki evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına sebebiyet veren olaylarda davalı kocanın ağır kusurlu olduğuna karar verip çifti boşadı. Mahkeme kadına 175 lira aylık tedbir nafakası bağlarken, koca E.R.’nin eşine 5 bini maddi, 3 bini manevi toplam 8 bin lira tazminat ödenmesine de karar verdi.

ÖTEKİ KADINA DA DAVA

Eşinden boşanmakla yetinmeyen G.R., bu kez avukatı aracılığıyla yuvasını yıkan öteki kadın G.G’ye karşı 10 bin lira manevi tazminat istemiyle Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. G.R. avukatı aracılığıyla mahkemeye verdiği dilekçede şunları anlattı:

"Eşimle dört yıl önce ikinci evliliğimi yaptım. Bu kadın aramıza girene kadar kendisiyle mutlu bir yaşantımız vardı. G.G’nin eşimle aramıza girmesiyle evde soğukluk baş gösterdi. Eşim eve gelmez oldu. Bu yüzden evliliğimiz son buldu. Kendisi evli olduğunu bildiği halde eşimle ilişki yaşamaştır. Eşim evle ilgilenmediği gibi, evin hiçbir giderini de karşılamaz oldu. Bütün paralarırı davalıya harcamaya başladı. Parası yetmediği için bankalardan kredi çekti. Ödemeyince eve haciz gelmesin diye çalışmaya başladım. Borçları kapattım."

’BİRLİKTE ÇIPLAK FOTOĞRAFLARINI BULDUM’

Bir gün eşine temiz eşya götürmek için telefonla arayıp nerede olduğunu sorduğunu belirten G.R. şöyle devam etti:

"İşyerine gittiğimde kepenk kapalıydı. Uyuyor diye kapıyı uzun süre çaldım. Açan olmadı. Bu sırada sesi duyup komşular dışarı çıktı. Bana ’Siz nesi oluyorsunuz’ diye sordular. Ben de eşi olduğumu söyledim. Bana eşimin içeride olduğunu, devamlı gelip giden başka bir kadının bulunduğunu ve onu eşi zannettiklerini söylediler. Bunları duyunca benim dünyam karardı. Eşim kapıyı açıp beni tersledi. Tekrar konuşmak için gittiğimde işyerindeki çekmecesinde duran fotoğraf makinesi dikkatimi çekti. Açıp baktığımda eşimin G.G. ile birlikte samimi ve çıplak fotoğralarının olduğunu gördüm. Fotoğraftaki kadını bulup eşimi bırakmasını söyledim. Evli olduğumuzu bildiğini, ancak bırakmayacağını söyledi. Eşim beni değil onu tercih etti. Davalı ahlaka aykırı bir tutum ve davranışta bulunup mutluluğumuzu yıktı. Olaylar nedeniyle büyük ruhsal travma yaşadım."

Yapılan son duruşmada hakim, öteki kadın G.G.’yi, yuvasını yıktığı G.R.’ye yasal faizi hariç 5 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. Davayı kaybeden G.G.’nin avukatının kararı temyiz edeceği belirtildi.

DAHA ÖNCE DE KAZANILDI

Daha önce de yine İzmir’de yaşayan A.S.’NİN, 6 yıl önce eşi M.S. ile cinsel ilişkiye girip hamile kalan ve kürtaj yaptıran T.A.’ya karşı açtığı tazminat davasında Yargıtay Genel Kurulu son noktayı koydu. Yerel mahkemenin ve Yargıtay Hukuk Dairesi’nin reddetiği tazminat davasında Genel Kurul, mağdur olan kadılara tazminat ödenmesi yönünde karar verdi. Bu kararın ardından aynı şekilde mağdur olan kadınlar tek tek mahkemelere başvurup dava açmaya başladı.

YARGITAY GENEL KURULU KARARI

Yargıtay Genel Kurulu’nun, daha önce açılan davada verdiği ve emsal oluşturan karar şöyle:

"Türk Medeni Kanunu’nun 185’inci maddesinde yer alan ’Evlenmeyle eşler arasındaki evlilik birliği kurulmuş olur. Eşler birlikte yaşamak, birbirine sadık kalmak ve yardımcı olmak zorundadırlar’ biçimindeki düzenleme gereğince, evli bir kimsenin evlilik dışı birlikteliği, diğer eşin sosyal kişilik değerlerine saldırı niteliğindedir. Bu eyleme, evliliği bilerek katılan kişi de diğer eşin uğradığı zarardan sorumludur. Davalı, davacının evli olduğunu bilerek duygusal ve cinsel ilişkiye girdiğine göre, Borçlar Kanunu’nun 49’uncu maddesi gereğince manevi tazminatla sorumlu tutulmalıdır."

TEM YOLUNU FELÇ EDEN KAZA!

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

TEM Otoyolu Ümraniye Mevkii'nde önünde aniden yavaşlayan TIR'a arkadan çarpan kamyonetteki iki kişi araç içinde sıkıştı.

Kaza öğle saatlerinde TEM otoyolu Ümraniye sapağı Ankara istikametinde meydana geldi. Atık kağıt taşıdığı öğrenilen 34 ZN 4619 plakalı TIR, trafiğin aniden yavaşlaması nedeniyle duramayarak önünde seyreden 81 EE 283 plakalı TIR'a arkadan hafif şekilde çarptı. Ancak arkadan seyreden Hacı Ömer Odabaş yönetimindeki 34 GC 3738 plakalı kamyonet de, trafiğin yavaşladığını fark edemeyince önündeki atık kağıt taşıyan TIR'ın çelik kasasına hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle kamyonet sürücüsü Hacı Ömer Odabaş ile yanındaki arkadaşı Adem Çakırcı hurdaya dönen kamyonetin kabini içerisinde sıkıştı. Kısa sürede olay yerine gelen çok sayıda sağlık ekibi, sıkışan yaralılara müdahale etmek için büyük çaba gösterdi. Yaralılara ilk müdahaleyi yapmak isteyen bir sağlık görevlisinin hurdaya dönen kamyonetin camından yaralıya ulaşmak için kamyonet ile TIR arasına tırmanarak askıda durması ilginç görüntülerin oluşmasına neden oldu.

YANLIŞ ADRES İTFAİYEYİ GECİKTİRDİ

Bu sırada uzun süre geçmesine rağmen itfaiye ekipleri de yoğun trafik ve kaza adresinin yanlış verilmesi nedeniyle olay yerine gelmekte zorlandı. Kazadan yaklaşık yarım saat sonra olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, yaralıların sıkıştıkları yerden kurtarılması için çalışmalarına başladı. Kamyonet kabini içerisinde sıkışan yaralılar, yaklaşık 10 dakika süren çalışmalar sonucu kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Kaza nedeniyle TEM otoyolunun her iki istikameti de yaklaşık 1 saat trafik durma noktasına geldi. Araçların çekilmesiyle trafik normal akışına döndü.Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına Hacı Ömer Odabaş ve Adem Çakırcı'nın hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi