BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,86
ALTIN 2.435,66
HABER /  EKONOMİ

11 Ekim 2017 dolar ne kadar oldu? Artış devam eder mi?

Dolar ve Euro kurundaki sabahki yükselişin ardından ABD Büyükelçisinden gelen ılımlı açıklama doların tansiyonunu düşürdü. Sabah 3,71 sevilerinden işlem gören dolar kuru tekrar 3,66 sevilerine geriledi.

Abone ol

ABD Türkiye arasındaki vize kriziyle tırmanışa geçen dolar ve euro kurun dün, IMF'nin Türkiye ekonomisi için olumlu beklentilerinin açıklanmasının ardından yeniden inişe geçerek dolar 3,66'larda, euro ise 4,33'lere kadar gerilemişti. Küresel bazı gelişmeler dolar ve euroyu yeniden ateşledi. Dolar kuru 3,71'i gördü, euro ise yeniden 4,37'ler seviyesinde. Öğle saatlerinde ABD Büyükelçisi John Bass'ın 'Vize krizini bir an önce geride bırakmayı umuyoruz' sözlerinin ardından ise dolar 3.66 TL sınırına kadar geldi.

Dün gece ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'in vize kararının hem kendileri hem de Beyaz Saray ile koordinasyon içinde alındığını söylemesinin ardından güne 3.70 TL'nin üzerinde başlayan dolar, gün içinde düşüş yönünde bir seyir izliyor.

Önce 3.68 TL seviyelerine gerileyen dolar kuru, öğle saatlerinde ABD Büyükelçisi John Bass'ın sözlerinin vize gerginliğinin çözüleceği algısı yaratmasıyla biraz daha geriledi.

Dolar saat 14.45 itibariyle 3.6610 TL seviyelerine gerilerken, euro da aynı saat itibariyle 4.33 TL'den el değiştirdi.

Dolar gün içinde en düşük 3.6571, en yüksek 3.7138 TL'yi gördü

DOLARDA YÜKSELİŞ DEVAM EDER Mİ?

Dolar kuru, ABD ile olan kriz ve Katalonya'daki gelişmelerin yanı sıra yurt içinde cari denge verisi ve ABD'de akşam açıklanacak Fed'in Eylül ayı toplantı tutanaklarına odaklanmış durumda.
Uzmanlar Fed tutanaklarının dolara fazla bir etkisi olmayacağı görüşünde. Çünkü artış olacağı beklentisi doları daha önce zaten fiyatlandırmıştı. 

Uzmanlar, dolarda önümüzdeki günlerde asıl harekete neden olabilecek unsurun Trump’ın vergi indirim paketi olacağı yönünde görüş bildiriyor.